Skip to main content

Nieuwe eigenaar voor BBQ SpecialistNieuwe eigenaar voor BBQ Specialist
“Je hoeft niet te weten hoe je een biefstuk bakt om barbecues te verkopen”, aldus Willian de Geus (de voormalig eigenaar van BBQ Specialist). Of de nieuwe eigenaar van webshop BBQspecialist.nl weet hoe een biefstuk klaargemaakt moet worden, dat hield hij in het midden. Dat die trotse nieuwe eigenaar, Dennis van Dongen, zich verdiept heeft in BBQ’s, staat wel vast. Het enthousiasme waarmee hij vertelt over de diverse soorten barbecues en de uitgebreide details die hij daarbij vermeldt, werken zo aanstekelijk dat je meteen zin hebt om een paar lappen vlees op de barbecue te gooien. Het water loopt je nog net niet in je mond.

***Advertorial***

Een stukje geschiedenis

Inmiddels staat Dennis van Dongen sinds november 2022 aan het roer van de webshop, maar daar is wel het nodige aan vooraf gegaan. Zo is Willian sinds 2008 eigenaar van de goed lopende non-foodhorecagroothandel De Heeren Willems. Om destijds de inkomsten wat meer over het gehele jaar te spreiden, zette hij een webshop op poten waarmee hij barbecues aan de man ging brengen. BBQ Specialist werd direct een succes. Een half uur nadat de nieuwe shop online stond, kwam de eerste bestelling al binnen.

“Dat was natuurlijk een mooie start”, zo vertelt Willian, “maar ik wilde de webshop graag beter vindbaar maken en naar een hoger niveau tillen.” Wanneer hij Dennis ontmoet en ze aan de praat raken over hun bedrijven, blijkt dat de twee veel raakvlakken hebben. Van Dongen heeft veel ervaring met e-commerce en zo wordt hij degene die helpt om de website www.bbqspecialist.nl te verbeteren, professionaliseren en online meer producten te verkopen. De expertise van Dennis in combinatie met de uitgebreide kennis van De Geus, de kwaliteitsproducten en de uitstekende, persoonlijke service resulteerde erin dat de webshop steeds beter ging draaien.

Kwaliteitsmerken en persoonlijke service

Het grote succes zorgde ervoor dat Willian simpelweg niet meer genoeg tijd had om de webshop te combineren met zijn groothandel. Het werd tijd om na te denken over de toekomst van zijn kindje (de webshop). Toen hij eenmaal tot de conclusie kwam dat verkoop het beste zou zijn voor iedereen, was er slechts één naam die bij hem naar boven kwam en dat was die van Dennis. Met diens jarenlange ervaring in online verkopen en dezelfde visie over het bieden van kwaliteit en service, was hij de ideale nieuwe eigenaar. “Ik ga altijd uit van de wensen van de klant en ben bereid om net dat stapje extra te zetten voor een tevreden koper”, zo vertelt hij met een goedkeurend knikkende De Geus naast hem.

Willian blijft op de achtergrond aanwezig om Dennis, wanneer nodig, te voorzien van informatie en advies. De nieuwe eigenaar vindt het belangrijk om alle ins en outs te weten van de kwaliteitsmerken die hij verkoopt. Een gesprek met hem over de diverse producten maakt duidelijk dat dat inmiddels wel goed zit. Zo krijgt hij een twinkel in zijn ogen en een lach om zijn mond zodra hij begint te praten over bijvoorbeeld de LotusGrill XL tafelBBQ. Deze compacte houtskoolbarbecue is makkelijk overal mee naar toe te nemen (naar het park of zelfs op de boot) en is binnen 3 minuten klaar voor gebruik. “Echt een top tafelbarbecue!” aldus Dennis.

Officieel dealer van de Rolls Royce onder de barbecues

In de webshop van Van Dongen vind je geen eigen merken, maar alleen merken die bekend staan om hun producten van buitengewoon goede kwaliteit. Hij noemt er een aantal: Everdure, Outdoorchef, LotusGrill, Rösle en Yakiniku. Daarnaast mag BBQ Specialist zich sinds kort officieel dealer van Ofyr noemen. Dennis geeft aan dat dit werkelijk het beste van het beste is en zegt: “Ofyr is echt de Rolls Royce onder de barbecues.” De vuurschaalbarbecues van Ofyr zien er prachtig uit en ze zijn geschikt voor het maken van de meest uiteenlopende gerechten.

Een tafelmodel, een ovenbarbecue, vuurschaal, barbecue met houtskool, een elektrisch exemplaar, eentje op gas of een eivormige kamadobarbecue? Bij BBQ Specialist vind je precies die barbecue waar je naar op zoek bent. En twijfel je welke het beste bij jouw situatie past? Dennis van Dongen staat je graag bij met advies. Uitstekende kwaliteit met persoonlijke aandacht, dat is waar zijn webshop garant voor staat.

Korting voor lezers van Fijnaart Lokaal

Aan het eind van het gesprek geeft hij aan dat hij nog een leuke verrassing heeft voor iedereen die Fijnaart Lokaal leest. Bij aanschaf van een barbecue krijgen alle lezers van Fijnaart Lokaal een korting van €15,00. Vul deze waardeboncode: BBQFijnaartLokaal in op de website www.bbqspecialist.nl. De actie is geldig tot 1 mei 2023.

Advertenties