Skip to main content

Nieuws van Visvereniging 't Schietertje

Als Jeugdbestuur ’t Schietertje willen wij ook dit jaar de ingezette trend van de afgelopen 3 jaar voorzetten.Nieuws van Visvereniging 't Schietertje
Wij kijken uit naar het zomerkampioenschap Jeugd, de individuele herfstwedstrijden, het schoolvissen en indien mogelijk nog andere leuke activiteiten voor onze jeugdleden. Vorig jaar hebben wij voor KEHSV ’t Schietertje een recordaantal jeugdleden mogen verwelkomen. Het waren 177 jeugdleden! “Wij hopen dat wij dit jaar hetzelfde aantal kunnen behalen. Wij zitten nu al op 56 jeugdleden”, aldus Martin Kannekens namens het Jeugdbestuur.

Wij als Jeugdbestuur hopen heel erg dat dit jaar het zomerkampioenschap Jeugd weer kan plaatsvinden. Mogelijk dat wij ook weer individuele herfstwedstrijden kunnen laten plaatsvinden. Dat is natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk, zoals het budget, de sponsoren, het weer, maar vooral van het enthousiasme van onze jeugdleden en vrijwilligers. Het Jeugdbestuur zit niet stil en is al drukdoende met verschillende dingen, waar nog niet al te veel over gezegd kan worden. Over een aantal zaken kunnen wij al meer vertellen, zoals de gratis Jeugdvergunning, het zomerkampioenschap Jeugd, individuele herfstwedstrijden, het schoolvissen en de poging om alle wateren in Fijnaart te mogen pachten.

 

Gratis vissen voor de jeugd tot 14 jaar

Na het grote succes van de afgelopen 3 jaar heeft het jeugdbestuur ook dit jaar weer besloten dat alle kinderen tot 14 jaar (peildatum 01-01-2022) een GRATIS jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de hengelsportvereniging ’t Schietertje https://hetschietertje.mijnhengelsportvereniging.nl/vispas/jeugdvergunning-2023.html.

De gratis jeugdvergunning dient ieder jaar opnieuw aangevraagd te worden en is alleen voor het betreffende kalenderjaar. Jeugdvergunningen uit eerdere jaren zijn niet meer geldig en kunnen en mogen niet automatisch verlengd worden.

Deze link staat ook op Instagram en Facebookpagina Jeugdvissen t Schietertje https://www.facebook.com/jeugdvissentschietertje/.

Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in onderstaande wateren:

- Viswater bij de Waterwijk aan de Prinses Christinastraat

- Viswater bij het vierkantje aan de Zilvermeeuw

Je mag alleen overdag vissen met 1 hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en/of mais.

Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet je direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten. Ook kinderen uit andere plaatsen en die hier op vakantie zijn kunnen deze gratis vergunning aanvragen.

Wil je met twee hengels, ander aas of op een ander water vissen dan heb je een JeugdVISpas nodig. Deze kan je direct op onze site  https://hetschietertje.mijnhengelsportvereniging.nl bestellen onder het kopje VISPAS.

Zomerkampioenschap Jeugd

Wij hopen dat het ook dit jaar weer mogelijk is om het zomerkampioenschap Jeugd op de vrijdagavonden in de zomervakantie te kunnen houden. Het aantal jeugdleden dat hier vorig jaar aan heeft deelgenomen was overweldigend. De inzet en het enthousiasme van onze jeugdleden, hun begeleiders/supporters en onze vrijwilligers was geweldig. Wij zijn alweer druk met het kijken naar en uitzoeken van hoe wij het dit jaar gaan inrichten. Stiekem gaan wij er wel van uit dat het door kan gaan.

Individuele Herfstwedstrijden Jeugd

Afgelopen jaar hebben wij 2 individuele herfstwedstrijden in de herfstvakantie georganiseerd. Dit was een groot succes. Aangezien wij merken dat de jeugdleden dit zo ontzettend leuk vinden hebben wij besloten om ook dit jaar te proberen om ze door te laten gaan. Hierbij zijn wij afhankelijk van het weer. Bij regen of extreme kou laten wij het niet doorgaan.

Schoolvissen

De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden met alle twee de scholen in Fijnaart. Wij hopen dat wij dit jaar het schoolvissen kunnen laten plaatsvinden voor groep 8 van de IBS De Fijne Aarde en Kindercentrum De Springplank. Voor iedere school wordt er dan gekozen voor een van de dichtstbijzijnde viswateren van KEHSV ’t Schietertje. Het Jeugdbestuur en de vrijwilligers zijn erg enthousiast om de 'visles' op de scholen te mogen gaan geven. Gelukkig denken de scholen er hetzelfde over, waardoor deze samenwerking mogelijk is, zodat de kinderen zien en ervaren dat vissen leuk en ontspannend kan zijn. Wij duimen dus heel hard dat het schoolvissen door kan gaan.

Viswateren Fijnaart

Vorig jaar is er een verzoek ingediend bij de Gemeente Moerdijk om alle wateren die geschikt zijn om te vissen te mogen pachten. Dit aangezien er dan meer mogelijkheden zijn voor onze jeugdleden om dicht bij huis te kunnen vissen, waardoor deze niet te ver hoeven te lopen of fietsen met al hun spullen. Het kan er ook voor zorgen dat de jeugdleden juist van locatie naar locatie verplaatsen als een soort van Streetfishing wat het ook heel leuk maakt. “Helaas hebben wij tot op heden nog geen definitieve reactie van de Gemeente Moerdijk ontvangen. Het verzoek is nog steeds in behandeling. Wij blijven nog even duimen.”, aldus Martin. Zodra er meer bekend is zal dit gecommuniceerd worden.

Advertenties