Skip to main content

NN Marathon Rotterdam

Toppers uit Fijnaart ook aanwezigNN Marathon Rotterdam
(Vlnr) Mick Reijnders, Wout Visser, Gian Tetteroo en Siem Rijnberg trots op hun welverdiende medaille / Foto: Suzanne Beerendonk
Wat een happening was dat afgelopen zondag tijdens de 43ste editie van de NN Marathon Rotterdam. "You'll never walk alone" zong good old Lee Towers de deelnemers voor aanvang toe. Na een minuut stilte om de in februari verongelukte wereldrecordhouder Kelvin Kiptum te herdenken, zette de eerste wave zich na het startschot, onder luid gejuich van talloze supporters, om exact 10:00 uur in beweging, om een parcours van ruim 42 kilometer door Rotterdam te slechten. En ze liepen inderdaad niet alleen.

Snelste

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam staat bekend als het snelste van Nederland en één van de snelste ter wereld. Totaal 17.000 sportievelingen hadden zich voor dit spektakel ingeschreven. Een aantal was vanuit Fijnaart en omstreken het Haringvliet overgestoken om hun aangevraagde startnummer te valideren middels het passeren van de startboog aan de voet van de Erasmusbrug. Via deze brug, met de bijnaam "De Zwaan" konden zij, waarschijnlijk gedachteloos, een groot aantal interessante bezienswaardigheden tijdens hun tocht door deze wereldbekende havenstad voorbij zien schieten, om uiteindelijk een paar uur later bij de Coolsingel, na de eindstreep, een welverdiende medaille in ontvangst te nemen. Langs het gehele parcours stonden vele duizenden toeschouwers uitbundig mee te leven met hun favorieten. Tevens zorgde opzwepende muziek voor een geweldige apotheose.

Goed doel

Onder al die deelnemers waren Fendertsmannen Siem Rijnberg, Mick Reijnders en Wouter Visser, die de marathon hadden uitgekozen om voor het KWF tegen kanker te rennen. Een geweldig initiatief van deze toppers, want samen hebben ze een fraai bedrag van €3532,00 bijeen gerend. Petje af!

Uitslagen

Hier volgende de uitslagen van de voor ons bekende lokake deelnemers:

Marlon Deijkers: 3.01.30
Paul Moerland: 3.08.35
Wietse van de Vegte: 3.26.54
Joost Gorter: 3.48.21
Eric Leijten: 4.01.36
Peter Nouwen: 4.09.30
Judith Leijten: 4.12.18
Boukje Haverkamp: 4.23.16
Anita van de Vegte: 4.24.24
Myrna van Laarhoven: 4.26.37
Mick Reijnders: 4.39.22
Gian Tetteroo: 4.39.23
Wouter Visser: 4.40.39
Kyle Noordzij: 4.40.44
Siem Rijnberg: 4.42.12
Rolf van Iterson: 4.46.59

De marathon werd gewonnen door Abdi Nageeye in een tijd van 2.04.45 waar wij alleen maar van kunnen dromen.

Kanjers

Wij feliciteren allen die meegedaan hebben aan dit grootse volksfeest, en wat de uiteindelijke eindklassering geworden is, is wat ons betreft niet belangrijk. Het zijn allemaal kanjers en we maken een diepe buiging voor hun geweldige sportiviteit en uithoudingsvermogen om 42195 meter zonder pauze te rennen!

 

Advertenties