Skip to main content

O`G3NE start een nieuw avontuur: ‘Nul-Gêne de podcast’

“Lachen, niet serieus doen en de gekste spelletjes en dillema`s”



O`G3NE start een nieuw avontuur: ‘Nul-Gêne de podcast’
Nul-Gene de podcast is vanaf wekelijks te beluisteren op Spotify.
Zingen, zingen en nog eens zingen. Dat is wat de meiden van O`G3NE het allerliefste doen. Dit doen ze dan ook al hun hele leven. Als kind traden ze op tijdens karaokefeestjes in Fijnaart en nu staan ze op de grootste podia van ons land. De Fendertse Lisa, Amy en Shelley zijn daarom heel veel met de auto onderweg en dat bracht ze op een idee: “We starten een podcast!” En de eerste aflevering gaat over? Fijnaart!

“Als we een interview doen gaat het vooral over een nieuw nummer of iets anders in de muziek. Maar dat is eigenlijk niet helemaal hoe we echt zijn. Mensen kennen ons dus niet helemaal hoe we echt zijn”, legt Lisa uit. “We zijn samen zoveel onderweg, we komen dan de gekste gesprekken tegen. We zeggen dan ook vaak tegen elkaar, als hier een camera bij was geweest weten mensen niet wat ze zien”, vult Shelley aan. “Daarom doen we het ook in podcastvorm”, lacht Lisa. En dat lachen is ook waar de meiden om bekend staan. Meteen al in de eerste aflevering wordt er eigenlijk non-stop gelachen. Ze steken elkaar steeds aan. “Ik vind het wel een beetje ongemakkelijk hoor, zo praten door een microfoon tegen jullie”, biecht Amy op. “Is het ook!” antwoordt haar tweelingzus. “Maar daarom beginnen we nu dus een podcast. Zo kunnen onze fans ons echt leren kennen en kunnen we gewoon lekker lullen zoals we normaal doen en wordt het niet gefilterd zoals bij een interview”, vindt Shelley. “We gaan het gewoon doen en kijken of mensen het waarderen”, lacht Amy weer.

Nul-gêne

De podcast van de meiden heet Nul-Gêne. “Het komt uit de naam O`G3NE. De O wordt een 0 en die staat in de podcast voor niet serieus zijn, gewoon lekker verstand op nul.” In elke aflevering kiezen ze een vraag en die beantwoorden ze terwijl ze naar een bestemming gaan die met de vraag te maken heeft. Tijdens het opnemen zitten ze ook echt in de auto. “De grap is alleen dat we in het echt eigenlijk gewoon op de parkeerplaats staan. De podcast is te beluisteren in de app Spotify. Hierop zijn ook de beeldopnames van de podcast te zien waarop te zien is dat de auto de hele aflevering op dezelfde plek staat", verteld Shelley.  “Misschien gaan we ook nog een keer echt rijden naar een bestemming als we er toch heen moeten en op een ander moment geen tijd hebben voor de podcast. We gaan ook proberen om wekelijks een aflevering te maken”, legt Amy uit.

Open en eerlijk

In de eerste aflevering wordt er dus een centrale vraag beantwoord die gekoppeld wordt aan een bepaalde bestemming. In aflevering 1 is de vraag: “Hoe gaan jullie om met de spotlights?” Ze gaan daarom terug naar hun roots in Fijnaart en vertellen hoe ze begonnen met hun zangcarrière. Zoals ze al eerder beloofden zijn de gesprekken ongefilterd en eerlijk. Hierdoor komt ook het pesten op de middelbare school naar voren. “Op de basisschool vond iedereen het leuk wat we deden. Toen we naar de middelbare school gingen werd ik wel gepest. Ik probeerde daarom maar zo klein mogelijk te blijven, niet teveel praten en vooral niet opvallen”, legt Amy uit. “Bij mij was het meer plagen. Ik probeerde juist heel erg hetzelfde te zijn als de rest zodat ik niet anders was”, vullen haar beide zussen aan.

Maar ook hebben ze het over hun haat-liefde verhouding met radio en tv. “Het is zo`n momentopname. Het geluid is altijd kut, het klinkt gewoon nooit”. Vindt Shelley. Uiteraard zijn ze wel heel dankbaar dat ze worden uitgenodigd. “Wat ik heel irritant vind aan tv is dat ze je heel graag aan het eind van de uitzending willen hebben, maar je moet er dan wel de hele show zitten. Als je dan aan het eind moet zingen heb je een droge keel en is je stem ook niet meer echt opgewarmd.” Lisa komt met een voorbeeld: “Ik snap Suzan van Suzan&Freek wel, dat ze laatst op tv een black-out kreeg. Je zit zolang te wachten en moet dan ineens zingen. Ja, dan weet je het soms gewoon even niet meer.”

Lachen, gieren, brullen

Naast veel praten is er ook tijd voor spelletjes en natuurlijk zingen. “Dit kunnen wij alleen nooit zo serieus”, begint Lisa lachend. Zo hebben ze heel veel moeite met het zingen van een jingle en schieten steeds in de lach. “En wij denken dat we goed kunnen zingen?” Vraagt Lisa zich, gierend van het lachen af. Bij het onderdeel spelletjes worden de meiden wat fanatieker. Zo spelen ze ‘snel spellen’ waarbij ze moeilijke woorden zo snel mogelijk, zonder nadenken, moeten spellen. Ook bespreken ze dillema`s waaronder: ik zou wel een solocarrière willen. Waarop Amy grappend even moet nadenken en opbiecht dat ze daar wel eens over nagedacht heeft. “Gewoon voor de gein hoor!” stelt ze haar zussen snel gerust. Ook hier halen ze herinneringen op aan de spelletjes die ze vroeger deden en kijken ze wie er nu het beste snel kan spellen, want volgens Lisa was Shelley daar altijd het beste in.

Voor een volgende aflevering hebben ze hun luisteraars nodig. “Wie weet er leuke spellen, vragen en dillema`s die we in de podcast kunnen doen en bespreken?”, roept Lisa op. “Laat het ons weten via onze social media kanalen. Het doel is dus om wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering op Spotify te plaatsen. “Wij hebben heel veel zin in dit nieuwe avontuur en hopen dat onze fans het ook leuk vinden!”

 

Advertenties