Skip to main content

Oerend gezellig bij MC de Fendert

Lekker en veilig rijdenOerend gezellig bij MC de Fendert
MC De Fendert verzameld bij de Fendertse Hoeve / MC De Fendert
Ons Fijnaart mag zich, zoals u weet, verheugen met een rijk verenigingsleven. Van jong tot oud, klein tot groot en van langzaam tot snel: er is altijd wel een uitlaatklep aanwezig om gezamenlijk iets te ondernemen. Een van die verenigingen is MC De Fendert. De lokale motorclub waarbij de leden regelmatig gezellig samenkomen, hetzij tijdens georganiseerde avonden, een toerrit door het land of gewoon, zonder speciale reden, de club een warm hart toedragend.

Onbekend

Voor uw verslaggever was het tot nu toe onbekend dat er onder die vele verenigingen en clubs in Fijnaart een motorclub huist, maar dat zegt meer over ondergetekende dan over de motorclub zelf. Toegegeven, regelmatig komt uw scribent tijdens zijn wandelrondjes motorrijders tegen en als hij ze niet ziet, dan hoort hij ze wel, maar nooit gerealiseerd dat de bikers wellicht in ons fraaie dorp verenigd zouden kunnen zijn.

Voorzitter

Tegenover uw verslaggever zit Jan de Jong ongedwongen op zijn praatstoel. Jan legt ons uit dat hij begin dit jaar de voorzittershelm van Piet Moerland heeft overgenomen, de man die het bestuur van de club sinds maart 2013 leidde en het na elf jaar welletjes vond. Daarop stelde Jan zich spontaan beschikbaar voor deze opengevallen bestuursfunctie. Toevalligerwijs is Jan ook voorzitter van de Sportclub 50+, waarvan uw reporter dan weer secretaris cq penningmeester is, zodoende dus de link naar de motorclub en vonden we het beiden een leuk idee de motorclub in de schijnwerpers te zetten middels een artikel in uw favoriete lokale weekblad.

Opgericht

Op een maand na, nu 32 jaar geleden, kwamen een paar enthousiaste motorrijders in de Fendertse Hoeve bijeen en staken de helmen bij elkaar om te brainstormen over de oprichting van een club. Insteek was om samen gemotoriseerd uitstapjes te doen, want alleen is maar alleen. Lang hoefden ze er niet over na te denken en sinds 10 juli 1992 is MC De Fendert een feit.

Gegroeid

“Gezelligheid is het toverwoord bij deze club”, aldus de praeses. Sinds de oprichting hebben vele motorliefhebbers zich bij de club aangesloten en zijn er inmiddels 61 clubleden, die echter niet allemaal in Fijnaart woonachtig zijn. De meesten komen namelijk van elders. Volgens De Jong hebben zij in het verleden wel in de buurt van ons dorp gewoond of zijn via kennissen en/of informatie op de website aangespoord zich bij de Fendertse club aan te sluiten. Weer anderen hebben tijdens een proef-toerrit de smaak te pakken gekregen en zich daarna als lid laten registreren. De Jong: “Het is gewoon een gezellige club van jong en oud, en wie wil daar geen lid van zijn?”.

Activiteiten

Dertien keer per jaar wordt er een activiteit gepland, beginnend bij een nieuwjaarsbijeenkomst en eindigend met een sluitingsweekend. Tussendoor worden door de toercommissie diverse (meerdaagse) toerritten georganiseerd. In groepjes van 5 à 6 motorrijders gaat men dan op pad naar de uiteindelijke bestemming ergens in Nederland of daarbuiten. Zo heeft de club net het Pinksterweekend achter de rug. "Een vijfdaagse rit naar het plaatsje Kastellaun in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, waar we met 32 personen in een hotel verbleven. Een gezellige en goed verlopen meerdaagse toerrit", aldus Jan. Buiten de eerder genoemde activiteiten, staat ook eenmaal per jaar een bowling- of kartevenement op de planning. 

Opfrissen

“In maart hebben we dagen veilig rijden", vervolgt Jan de Jong. “Na de winterperiode halen we de motor uit de winterstalling en middels een soort van opfriscursus, die trouwens georganiseerd wordt door de politie in Antwerpen, kunnen we behendigheidsoefeningen doen, zoals over een balk rijden of met de motor al rijdend slalommen tussen een rij neergezette pionnen. Zo kunnen de rijders weer feeling krijgen met het beheersen van hun motor. Belangrijk en nuttig.

Hoogtepunt

Iedere toerrit is natuurlijk onvergetelijk en een geweldig mooie ervaring, maar volgens huidige voorzitter De Jong is het 25-jarig bestaan in 2017 een hoogtepunt in de geschiedenis van de club geweest. “Dit hebben wij gevierd bij de Fendertse Hoeve, de gelegenheid waar wij meestal samenkomen, waarvoor we ook oud-clubleden uitgenodigd hadden. Compleet met live muziek was het een zeer geslaagd en sfeervol feest”, aldus het enthousiaste club-hoofd.

Interesse?

Bent u in het bezit van een motor en is uw interesse om lid te worden hierbij gewekt? Kijkt u dan eens op de website van de gezelligste motorclub van Nederland www.mcdefendert.nl waar u alle nuttige informatie kunt vinden. Twijfelt u om lid te worden? Geen nood, want u kunt zich dan eventueel aanmelden om, tegen betaling, op proef een keer mee te rijden met een toerrit in Nederland. Succes verzekerd!

Advertenties