Skip to main content

Op bezoek bij Bennie VerhagenOp bezoek bij Bennie Verhagen
Vanwege de altijd aanwezige bedrijvigheid daar aan de Langeweg in Fijnaart heeft Fijnaart Lokaal een bezoek gebracht aan het bedrijf van Bennie, namelijk T.P.M. Willemstad.

Bennie moet in zijn jeugd al een 'drive'  hebben gehad om ooit een eigen bedrijf te beginnen en is daarmee ook al jong begonnen in een oude loods aan de Helsedijk met het repareren en verkopen van nieuwe en gebruikte tuin- en parkmachines, nu al weer 13 jaar geleden. Dankzij hard werken en zijn ondernemingszin groeide zijn bedrijfje al gauw uit zijn jasje en is hij in Fijnaart neergestreken waar hij een huis kocht en daar is gaan wonen met zijn vrouw.

Aan de Langeweg stond al een loods en daar heeft Bennie eigenhandig een stuk bij aan gebouwd. Deze kolossale loods heeft hij in drie compartimenten verdeeld. Zo heeft hij voorin een prachtige showroom annex winkel waar al die nieuwe tuin- en parkmachines staan opgesteld; van hele grote waar je zelf op moet zitten tot kleintjes die je moet duwen. Maar er is nog meer: noem het maar op en alles wat je in je tuin of park nodig kan hebben heeft hij daar binnen staan, ook voor het gewone handwerk zoals kruiwagens, harken, spaden en snoeigereedschap. Het tweede compartiment staat vol met spullen voor de veiling, spullen die Bennie zelf in den lande opkoopt, verzamelt en opslaat in zijn loods tot er een veiling is gepland. Dan komt men van heinde en verre om op de veiling te bieden op spullen die men goed kan gebruiken.
De spullen zijn met grote vrachtwagens aangevoerd en door Bennie gelost en opgeslagen en als het veiling is, wordt het druk aan de Langeweg met auto's met karren en busjes waar de goederen die men gekocht heeft in- en opladen worden, waarna men huiswaarts vertrekt. Het derde compartiment is de werkplaats waar de reparaties worden uitgevoerd, waar machines worden opgeknapt en waar de onderhoudsbeurten worden gegeven door vakmensen, want Bennie heeft inmiddels al twee vaste medewerkers in dienst.

Verder heeft Bennie nog een ondersteunende activiteit die met de dag groter wordt namelijk het plaatsen van allerlei elektrische deuren, van hele grote tot normale toegangsdeuren. Zo heeft hij in de omgeving al deuren geplaatst bij garagebedrijven, in de horeca en in tuinbouwbedrijven, waarbij ook het onderhoud een essentieel onderdeel is van zijn werkzaamheden. Voor dit alles heeft hij een aantal werkbussen staan waarmee men de klanten bezoekt over heel Nederland, maar ook in België en Duitsland waar hij ook zijn klanten heeft. Knap wat deze man in de 13 jaar dat het bedrijf bestaat heeft opgebouwd. En er is nog meer waar Bennie trots op is; dat is zijn vrouw en natuurlijk de tweeling die bij hen is geboren. We mogen wel zeggen dat Bennie toekomstgericht bezig is en dat de tweeling misschien later samen de zaak overneemt, wie weet. Wij wensen de familie Verhagen een bestendige toekomst, zowel met het bedrijf en als met het gezin.

 

Advertenties