Skip to main content

Op de trike van kerk naar kerk voor het goede doel

“Elke kilometer is er voor mij één.”Op de trike van kerk naar kerk voor het goede doel
Zaterdag 3 september is het zo ver. Dan stapt Nanda Sebregts op de driewiel-ligfiets om van de Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart naar de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk in Bergen op Zoom te rijden. Een tocht van zo’n 40 kilometer die door de polders van West-Brabant gaat met als doel geld in te zamelen voor Muziekids. Vanaf 9 uur zullen Nanda en haar begeleiders te vinden zijn bij de Rooms-katholieke kerk aan de Molenstraat in Fijnaart. Ze verwachten rond 9:30 uur te kunnen vertrekken.

Vol vertrouwen

Hoewel Nanda graag wat meer kilometers in de benen had gehad, heeft ze er veel vertrouwen in dat het haar gaat lukken om de hele trike-tocht te voltooien. Speciaal voor “het geval dat” is er wel een kortere route uitgestippeld, maar zelf geeft ze aan dat ze vol gaat voor de lange route. “We bekijken het op de dag zelf, dan zien we wel hoe het gaat.”, geeft ze aan. “Elke kilometer is er voor mij één.”

Sponsoren

Verder geeft de sportieve dame uit Fijnaart aan dankbaar te zijn voor alle sponsoren en iedereen die haar tot nu toe al geholpen heeft. Voorafgaand aan de tocht zelf zijn er al diverse inzamelingsacties geweest. Zo heeft de Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart een collecte gehouden speciaal voor Muziekids en heeft Camping Zoomland in Bergen op Zoom Muziekids buttons verkocht. Die camping ligt op de route en Nanda zal er een tussenstop maken. Dat is niet alleen om even uit te rusten, maar daar zal ook bekend worden gemaakt hoeveel de actie van Zoomland heeft opgeleverd. Overige tussenstops zijn te vinden op de online kaart.

Van kerk tot kerk

Dat de route begint en eindigt bij een kerk is geen toeval. Nanda geeft aan graag naar de kerk te gaan. In moeilijke tijden put ze troost uit het geloof, net zoals muziek haar kan troosten en oppeppen wanneer dat nodig is. De opgewekte Fendertse vertelt dat ze daarom Muziekids ook zo’n mooi initiatief vindt. Ze kent de kracht van muziek en wil graag haar steentje bijdragen voor langdurig zieke kinderen die wel een verzetje kunnen gebruiken. Het door haar opgehaalde geldbedrag zal worden gebruikt voor de inrichting van een nieuwe muziekruimte in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Vol trots vertelt ze, dat ze inmiddels ook al uitgenodigd is om de officiële opening bij te wonen.

Finish

Het is niet de eerste tocht die Nanda maakt voor het goede doel. Eerder al stapte ze op de step voor Stichting Wensdorp en Diergaarde Blijdorp. Beide expedities waren behoorlijk succesvol, maar toch miste er één ding. Namelijk: een echte finish! Nanda wil daarom een oproepje doen aan een ieder die zich geroepen voelt om een echte finishlijn voor haar te maken. Het zou veel voor haar betekenen als daar voor gezorgd kan worden. Het halen van de eindstreep is sowieso belangrijk voor de vrouw uit Fijnaart. Het markeert voor haar persoonlijk ook het einde van een moeilijke periode waarin ze fysiek en mentaal veel tegenslag te verwerken kreeg.

Papieren collectebussen

Speciaal voor de sympathieke actie van Nanda heeft Muziekids een gedeelte op hun site ingericht voor haar en is er een Why Donate pagina aangemaakt. Op de website van Why Donate kun je zoeken op Nanda om vervolgens online te doneren. Tijdens de tocht op zaterdag 2 september zal de trike-rijdster meerdere malen (bij de tussenstops) met de collectebus rondgaan. Daarbij hoopt ze wel op lekker weer. Niet omdat ze zelf bang is om nat te worden, maar omdat de collectebussen van Stichting Muziekids van papier zijn gemaakt. Wellicht een extra uitdaging, maar daar draait de volhardende Nanda haar hand vast niet voor om.

Advertenties