Skip to main content

Lezerspost: Opgeruimd staat netjesLezerspost: Opgeruimd staat netjes

Als ik vanuit de Bellefleur naar het centrum van Fijnaart loop heb ik al menigmaal gezien dat er iemand langs de berm van de kreek liep, gewapend met een knijper aan een stok aan de ene hand en in de andere hand een soort korf.
Deze man raapt dan met zijn knijper alle daar weggegooide afval zoals flesjes, plastic en papier op. Toch vraag ik mij af waar hij dan zelf met die rommel blijft als zijn mandje vol is; waarschijnlijk in zijn eigen kliko, natuurlijk netjes gesorteerd in verschillende kliko's.
Ik heb het idee dat hij de Wilhelminastraat in zijn volle lengte en in het verlengde daarvan de Langeweg schoonhoudt van alle zwerfvuil, of zo u wilt, van alle weggegooide rommel. Zelfs de daar aanwezige rotonde zag ik laatst, houdt hij vrij van verwaaide rotzooi.
Ik bewonder deze man:  wat een ander gedachteloos weggooit ruimt hij netjes op terwijl hij zelf, wil hij alles opruimen, toch door de hondenstront moet lopen, om bij de daar liggende objecten te kunnen komen.
Beste man, ik bewonder u, zelf vind ik die rommel ook storend maar ik heb geen zin om dat ook te gaan doen, simpelweg vanwege het feit dat ze achter je kont toch weer rommel daar weggooien.
Nogmaals, beste meneer, wie u ook bent, mijn complimenten hebt u, want u zal het elke week weer opnieuw moeten doen wilt u het schoonhouden van deze door een ander weggesmeten troep.

Chiem de Vos.

Advertenties