Skip to main content

Opvallende stijging fietsendiefstallenOpvallende stijging fietsendiefstallen
De fietsenstalling bij de bushalte aan de Kerkring is een gewild doelwit van de dieven.
De politie Zeeland-West-Brabant ziet een opvallende stijging van het aantal fietsendiefstallen in haar werkgebied. Op veel plaatsen worden meer fietsen gestolen dan de afgelopen jaren, zo ook in Fijnaart. Werd in 2022 slechts één rijwiel ontvreemd in het dorp, voor dit jaar staat de teller al op zes. Het gaat met name om elektrische exemplaren.

Drie van de zes fietsen zijn gestolen vanaf de Kerkring en wel op 29 juni, 24 juli en 2 augustus. Op 5 juli werden twee fietsen weggenomen vanaf de Kadedijk en op 5 augustus verdween een rijwiel vanaf de Beukenlaan.
Fijnaart is in de gemeente Moerdijk geen uitzondering. Vorig jaar werden in de hele gemeente 39 fietsen gestolen. Dit jaar zijn dat er al 51, waarvan twaalf vanuit de fietsenrekken bij het station Lage Zwaluwe aan de Westelijke Parallelweg in Zevenbergschen Hoek.

Elektrische fietsen
In veel gevallen gaat het om elektrische fietsen. “Veel eigenaren doen aangifte van de diefstal”, constateert een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant. “Mede omdat deze fietsen vaak verzekerd zijn en het doen van aangifte verplicht is om een uitkering te krijgen. Wij adviseren om altijd een extra slot te gebruiken, bij voorkeur een dikke losse ketting. Veel fietsen hebben wel een extra ketting, maar deze maakt dan deel uit van het ringslot en is dus niet effectief. Zet je fiets vast aan een object. Daarnaast is het advies om je fiets indien mogelijk in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen of onder het zicht van camera’s en in een goed verlicht gebied.”

Verdenkingen
Op Facebook werden de afgelopen weken meerdere berichten geplaatst over de fietsendiefstallen in Fijnaart. Daarbij werden ook verdenkingen geuit over een mogelijke dader. De politie heeft deze berichten ook gelezen. “We kunnen over eventuele verdenkingen echter geen mededelingen doen”, aldus de woordvoerder. “Maar tips zijn zeker welkom!” De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Advertenties