Skip to main content

Oranje Comité bedankt sponsoren en vrijwilligersOranje Comité bedankt sponsoren en vrijwilligers
Nog voor de andere oranjegekte losbarst heeft het Oranje Comité Fijnaart teruggekeken naar de activiteiten die georganiseerd zijn op Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, waar we vooral heel erg dankbaar waren voor jullie aanwezigheid. Maar daarnaast zijn we zeer dankbaar voor alle vrijwilligers en sponsoren die deze 3 dagen mogelijk hebben kunnen maken.

Op Koningsdag straalden de nieuwe gedecoreerden als vanzelfsprekend, maar daarnaast hebben we nog veel meer inwoners van Fijnaart en omstreken gezien die het goed naar hun zin hadden op de Voorstraat.

Op 4 mei trotseerde Fijnaart de weersomstandigheden om respect te tonen tijdens de dodenherdenking in de katholieke kerk. Met toespraken van de burgemeester en vertegenwoordigers van beide Oranje Comités uit Fijnaart en Heijningen. De muzikale begeleiding door Simone en Jan van 'Met elkaar' gaf deze bijeenkomst een extra dimensie. De stille tocht naar de protestantse begraafplaats mocht dan wel zonder muziek zijn geweest, de gemeenschap liep desondanks eensgezind mee, een gebaar dat werd gewaardeerd. Op de begraafplaats werd alsnog muziek ten gehore gebracht, terwijl jong en oud kransen legden ter nagedachtenis van de gevallenen.

Op 5 mei werd de bevrijding uitbundig gevierd. Senioren werden hartelijk verwelkomd met consumptiemunten en lekkernijen, terwijl livemuziek van René Bes voor een feestelijke sfeer zorgde. De aanwezigen genoten van hapjes gesponsord door lokale ondernemers en vermaakten zich onder meer met een optreden van Sally en Lynn.

We mogen niet vergeten dat we dit allemaal niet kunnen bereiken zonder sponsoren. Van Drogisterij DA tot Kaashuis Marcel, van Mooihaarbijsaar tot Horeca Outlet Brabant B.V. en Slijterij van der Maas, allen hebben bijgedragen aan het succes. Speciale dank gaat uit naar de 80 vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de organisatie en uitvoering van de festiviteiten, waardoor Fijnaart drie onvergetelijke dagen heeft beleefd.

Advertenties