Skip to main content

Oranjebal en Koningsdag in Heijningen

en goede opbrengst bloemetjesmarktOranjebal en Koningsdag in Heijningen
Net als vorig jaar wordt er in Heijningen op de zaterdag vóór Koningsdag een groots Oranjebal georganiseerd. Op 22 april is iedereen vanaf 20:00 uur van harte welkom in het Pestalozzihuis voor een avondje gevuld met aanstekelijke dansmuziek en gezelligheid

In 2022 hebben de kartrekkers Susan en Kimberley dit evenement voor het eerst op de kaart gezet.
Inmiddels is ook aan de oproep voor nieuwe comitéleden gehoor gegeven en zijn Lobke en Angelie aangesloten bij het plaatselijke Oranjecomité.
Ook al was de opkomst in 2022 niet massaal te noemen, de reacties waren voldoende positief om een vervolg te geven aan deze gezellige avond.
Aangezien in Heijningen altijd veel mensen bereid zijn de handen uit de mouwen te steken tijdens Koningsdag is het daar niet verstandig om een Oranjebal op de avond vóór Koningsdag te houden.
Daardoor zouden veel vrijwilligers eerst uit willen slapen volgens de dames van het comité. En aangezien de activiteiten op Koningsdag al om 09:30 uur beginnen, is dat niet handig.

Grote Zeskamp
Door het succes van de Zeskamp voor alle leeftijden, krijgt dit onderdeel wederom een prominente plaats in het programma op Koningsdag. Mensen kunnen zich als individu of als team opgeven. Iedereen kan meedoen, kinderen spelen samen met hun vader, moeder, oom, tante, vriend of vriendin een aantal uitdagende en leuke spelonderdelen tegen andere teams. Een groot springkussen zal ook dit jaar niet ontbreken. Op de Cross-Over baan zullen de deelnemers hun evenwicht moeten bewaren en proberen zo snel mogelijk aan de overkant te komen.
Aanmelden kan tot 24 april via een opgavestrookje, of via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Picknick
Aansluitend aan de Grote Zeskamp is er een gezellige Picknick voor iedereen die zich daarvoor heeft opgegeven. Er is een uitgebreid buffet met voor ieder wat wils. Het geduld van de deelnemers is dan voldoende op de proef gesteld en daarom volgt daarna de prijsuitreiking van de Zeskamp.

Middagprogramma
Voor iedereen van 13 jaar en ouder is er ‘s middags een vol programma in het Pestalozzihuis met een Darts- en Biljarttoernooi en ook Jokeren en Sjoelen. Voor de jongere kinderen is er lollytrekken, grabbelen en iedereen kan meedoen met enveloppen trekken voor leuke prijzen.
De kinderen kunnen buiten ook nog lekker ravotten op het springkussen.
Aan het einde van de middag zullen de prijzen uitgereikt worden aan de winnaars van de verschillende onderdelen.

Bloemetjesmarkt
Vorige week werden door het comité diverse voorjaarsbloeiers en ander eenjarig perkgoed verkocht op de jaarlijkse bloemetjesmarkt. Omdat het weer niet zo slecht werd als voorspeld, durfden veel mensen het aan om een kijkje te gaan nemen. Zij hebben daarbij ook goed ingeslagen, zodat de tuinen en borders er weer fleurig bij staan. Het Oranjecomité heeft hierdoor een mooi bedrag over kunnen houden aan deze markt voor het bekostigen van alle activiteiten.

Advertenties