Skip to main content

Oranjevaan bakt 5.000 oliebollenOranjevaan bakt 5.000 oliebollen
De muzikanten, zangers en acteurs van Oranjevaan zijn ook prima oliebollenbakkers. Foto: Muziekvereniging Oranjevaan
Sinds 1960 bakt en verkoopt Muziekvereniging Oranjevaan voor oudjaarsdag oliebollen. De leden hebben dus al 62 jaar ervaring met dit ambacht. Ook in de laatste dagen van dit jaar werden de bakstellen voor de dag gehaald. In totaal gingen maar liefst 5.000 oliebollen in en uit het vet.

De lekkernijen worden volgens een beproefd recept gebakken op de overdekte jeu-de-boulesbanen in ’t Onderdak. In acht uur tijd werd 130 kilo beslag omgezet in een kleine 5.000 oliebollen met én zonder rozijnen. De muzikanten, zangers en acteurs gingen de volgende dag al vroeg op pad om de bestelde bollen te bezorgen. Ook stonden we met een kraam op de Voorstraat. Daar konden de lekkernijen ook zonder bestelling gekocht worden.

The best of… MUSICALS
De oliebollenacties houdt Oranjevaan niet alleen omdat zij het leuk vindt om mensen een smakelijke jaarwisseling te bezorgen. Dankzij de opbrengst kan de vereniging een deel van haar grootschalige producties bekostigen. Het eerstvolgende project dat op stapel staat is The best of… MUSICALS. In een wervelende show wordt het publiek op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart meegevoerd langst de mooiste, leukste en ontroerendste musicalnummers aller tijden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.thebestofmusicals.nl 

Advertenties