Skip to main content

Overname Heijningse basisschool door Abbo Kindcentra uitbundig gevierd

Een rooskleurige toekomst voor Het KompasOvername Heijningse basisschool door Abbo Kindcentra uitbundig gevierd
Foto: Jan Gorter
Het was feest afgelopen vrijdag op Het Kompas in Heijningen. De basisschool vierde de overname door Abbo Kindcentra. Hiermee is de toekomst van Het Kompas veiliggesteld. De school en het dorp kunnen nu weer vooruitkijken. En dat was zeker een feestje waard, compleet met (kinder)champagne, confetti, cadeaus, muziek én Chef Soldaat.

Het had niet veel gescheeld of Heijningen was zijn basisschool kwijtgeraakt. In de kerstvakantie van twee jaar geleden ontvingen de ouders van de leerlingen een brief van het schoolbestuur, Stichting De Waarden. Daarin werd aangekondigd dat de school zou worden gesloten. Aanleiding: te weinig leerlingen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang zou komen. Enkele ouders legden zich daar niet bij neer en kwamen in actie. Zij haalden ruim 500 handtekeningen op voor het behoud van Het Kompas.

Abbo Kindcentra

Naast de handtekeningenactie werd ook stevig gezocht naar een schoolbestuur dat wel in de kansen van Het Kompas geloofde. Dat werd gevonden in Abbo Kindcentra. Sinds 1 januari dit jaar valt de Heijningse school onder dit nieuwe schoolbestuur. Bij Abbo zijn in totaal acht scholen aangesloten, die allemaal door ouders zijn opgericht.

In de lift

Sinds de bekendmaking van de overname zit Het Kompas weer in de lift. De school is inmiddels gegroeid van 30 naar 33 leerlingen. Dat is een groei van 10 procent, waarop menig school jaloers zou zijn. De toekomst ziet er dus weer rooskleurig uit.

De overname

Vrijdag 12 januari werd de overname officieel gevierd. Op het ijskoude, fraai versierde schoolplein hadden zich ruim vijftig kinderen en volwassenen verzameld. Daaronder wethouder Pauline Joosten van de gemeente Moerdijk. Zij was niet met lege handen gekomen. Zij had alle ingrediënten om koekjes te bakken bij zich. Eitjes, boter, rozijnen en meel van molen De Oude Molen, zodat de kinderen tijdens het kookuurtje echt ‘koekjes van eigen deeg’ kunnen bakken.

Ouders bedankt

Bestuursvoorzitter van Abbo Kindcentra, Conny van Loenhout, vertelde dat het met de kwaliteit van het onderwijs en de financiële situatie van Het Kompas prima is gesteld. Hij bedankte de ouders, omdat het aan hun inzet is te danken dat de school nog bestaat. En daarnaast door de doortastende en daadkrachtige opstelling van de medezeggenschapsraad.

De vlag

De kinderen van groep 7 hesen vervolgens de vlag van Abbo, terwijl de kinderen van groep 8 de confettikanonnen hanteerden. De kinderen van unit 1 mochten ondertussen bellenblazen. Na deze handeling werden alle kinderen en aanwezigen uitgenodigd om over de rode loper naar binnen te gaan voor koffie met een petit four met logo. Voor de kinderen was er kinderchampagne. Conny van Loenhout had ook nog een mooi cadeau voor Het Kompas meegenomen: een nieuw bord voor aan de muur.

Chef Soldaat

Die middag ging het feest verder voor de kinderen. Allereerst deden zij zich tegoed aan frietjes en snacks, waarna stevig werd gedanst op muziek van DJ Jack Konings. De kinderen konden zich ook laten schminken door Roos Bosdijk en er was een knutselactiviteit. Even later werden de kinderen ook nog eens verrast door een geweldig leuk optreden van Chef Soldaat. Met een grootse polonaise werd deze zeer geslaagde dag afgesloten.

Advertenties