Skip to main content

Paaseieren zoeken in het zonnetje!

Ook de eieren hadden het warmPaaseieren zoeken in het zonnetje!
Rondom De Dorpskerk aan de Kerkring verstopten twee paashazen afgelopen zaterdagmiddag vrolijk gekleurde eieren. Gelukkig kwamen er heel veel kinderen de eieren weer zoeken. En daarna natuurlijk lekker opeten, want ze waren van chocolade……lekker!

Deze paasactiviteit werd georganiseerd door Ondernemersvereniging Fijnaart voor alle kinderen in Fijnaart, Heijningen en omstreken. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur waren de kinderen welkom om paaseieren te komen zoeken in de tuin van de grote kerk.

Gelukkig was het weer na al die weken van nattigheid ons goed gezind en kwam er zelfs een zonnetje door de wolken. Daar werd iedereen vrolijk van! Zeker de paashazen: zij hadden daardoor tussen het eieren verstoppen nog energie over om een dansje te doen en vrolijk rond te huppelen met de zoekende kinderen.

Stilstaan was sowieso lastig want blaasband Bloas T’um Op uit Heijningen zorgde voor vrolijke muzikale ondersteuning. En niet zomaar een deuntje, nee: eigentijdse hits werden afgewisseld door klassiekers van oudsher. Je hoorde dan ook menig ouder lekker meezingen. Blaasband Bloas T’um Op is gelinkt aan Drumfanfare Showband Heijningen, maar dan met een bezetting van veel blazers die voor een gezellig en vrolijk sfeertje zorgen. Wat fijn dat ze hun medewerking wilden verlenen!

Gedurende de middag liep de spanning onder de aanwezigen op: niet alleen of alle eieren toch wel vindbaar bleken, maar vooral ook omdat de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend werden gemaakt. Meer dan 70 lokale kleine kunstenaars hadden de kleurplaat uit Fijnaart Lokaal ingekleurd en ingeleverd bij de Jumbo. Uit al die kleurplaten werden 6 winnaars gekozen in verschillende leeftijdscategorieën. Zij werden blij verrast met hele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de Topshopper.

Niet alleen de spanning liep gedurende de middag op, ook de temperatuur. Het voelde als een zomerse dag op het kerkplein. Menige jas werd uitgedaan en sommigen streken zelfs neer in het gras om te genieten van de muziek en de sfeer…het leek bijna een festivalterrein waardig. Er was alleen een klein probleempje….ook de chocolade-eieren kregen het warm. Gelukkig hadden intussen al veel kinderen de eieren gezocht en gevonden (er zijn meer dan 100 kinderen geweest), zodat er nog maar weinig eieren lagen te smelten tussen het gras, de struiken of onder een haagje.

De Ondernemersvereniging Fijnaart wil de protestantse kerk hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. De tuin rondom de kerk was een ideale locatie: de kinderen hadden alle ruimte, lekker centraal, mooi in het zonnetje en zonder gevaar van rondrijdend verkeer.

Het kerkbestuur was zo slim geweest de deuren van de kerk deze middag open te doen. Iedereen was welkom om even binnen te kijken en eventueel een kaarsje aan te steken. Op de schermen was de Passion te bewonderen, uitgevoerd door lokale muzikanten. Veel mensen gaven gehoor aan hun nieuwsgierigheid en gingen inderdaad even binnen kijken, "Want," redeneerden ze,  “als we op vakantie zijn in een vreemde stad lopen we vaak de plaatselijke kerk even binnen, zomaar even rondkijken of een kaarsje aansteken. Maar in deze kerk in ons eigen dorp ben ik nog nooit geweest. Best raar eigenlijk hè, dat je dat dan niet zo snel doet. Dus leuk om dat nu wel even te doen en eens te kijken hoe het er binnen uit ziet.”

We kijken als ondernemersvereniging terug op een geslaagde middag; mede dankzij de inzet van velen en het zonnetje, is het een hele gezellige plaatselijke activiteit geworden, waarvan we hopen dat we die volgend jaar weer kunnen gaan organiseren.

Advertenties