Skip to main content

Pauw van Ham Fijnaarts Biljartkampioen 2023

Pauw van Ham Fijnaarts Biljartkampioen libre 2023!Pauw van Ham Fijnaarts Biljartkampioen 2023
v.l.n.r.: Jannie van Mourik, Adrie Nieuwland, Pauw van Ham, Koen de Buck
Afgelopen zaterdag vond een van de meest prestigieuze sportevenementen van het jaar plaats: De Fijnaartse Biljartkampioenschappen libre.

Iedere biljarter in Fijnaart en Heijningen droomt er (uiteraard) van om één keer deze titel te winnen en zodoende de biljart carrière als geslaagd te kunnen beschouwen.
En zaterdag was het dus weer zover. De 4 clubkampioenen van de oude Gemeente Fijnaart en Heijningen, aangesloten bij de KNBB, bonden met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel “Algemeen Fijnaarts Biljartkampioen Libre”.
Dit toernooi, in het leven geroepen door wijlen Wilfred Nuiten, werd voor de 16e keer georganiseerd.
Ook dit jaar was de organisatie in handen van Adrie Nieuwland en Kees Rombouts, die werden geassisteerd door sympathieke en kundige tellers en schrijvers.
Het was sinds 2019 dat er om de titel werd gestreden, door Corona kon er een paar jaar geen toernooi worden georganiseerd

Het deelnemersveld bestond uit: Koen de Buck (Real Biljartbal), Pauw van Ham (Posthuis), Jannie van Mourik (PWA) en Adrie Nieuwland (KOT).
Er werd gespeeld in halve competitievorm, d.w.z. dat alle spelers één keer tegen elkaar speelden.
Loting wees uit dat de openingspartijen waren: Janny tegen Pauw en Koen tegen Adrie.
Na een spannende strijd versloeg Jannie nipt Pauw en aan de andere tafel klopte Koen, Adrie.
In de tweede ronde versloeg Pauw, Koen, terwijl Adri de meerdere bleek van Jannie.
Na 2 rondes werd al duidelijk dat de laatste ronde ongemeen spannend zou worden, alle deelnemers konden immers nog kampioen worden. Jannie voerde de ranglijst aan met 0,2 punt meer dan Pauw, terwijl Koen en Adrie daar vlak achter kwamen.
Op tafel 1 werd snel duidelijk dat Jannie haar meerdere moest erkennen tegen Koen, terwijl op tafel 2 Adrie op een overwinning leek af te stevenen tegen Pauw.
Met deze ontwikkeling zou Koen de lachende derde kunnen worden, maar Pauw rechtte de rug en met een fraaie serie van 11 redde hij het vege lijf.

Zodoende kroonde Pauw zich tot Algemeen Fijnaarts Biljartkampioen Libre en volgt Henk Stam op die in 2019 de titel pakte.
Deze eretitel mag Pauw een jaar dragen, totdat het Fijnaarts Biljartkampioenschap 2024 wordt georganiseerd.
De waarschijnlijke datum is zaterdag 28 december 2024.
De uitslag:
1. Pauw van Ham
2. Koen de Buck
3. Adrie Nieuwland
4. Jannie van Mourik

Advertenties