Skip to main content

Peutergym carnaval De Kieviten

Peuters gymen verkleed op dinsdag- en woensdagochtend in de ParelPeutergym carnaval De Kieviten
fotografe Pam Zevenbergen-studente Marklandcollege Peuters vieren carnaval gymnastiek in de Parel
Aan de verklede gymlessen deden rond de 50 kinderen van 1 tot en met 4 jaar mee. Iedereen mocht verkleed komen; zowel de kinderen als de ouders. Zo waren er dieren, prinsessen, elfjes, Woezel en Pip, Bumba, dino’s en nog veel meer

Peutergym Carnaval in de gymzaal

FIJNAART – In De Parel in Fijnaart worden elke week op dinsdag- en woensdagochtend gymlessen aan peuters gegeven bij gymnastiekvereniging De Kieviten. Door het jaar heen wordt er vaak een thema aan de gymles gegeven. Omdat het dit weekend carnaval is, deze keer het thema carnaval.

Dansen en klauteren
Aan het begin van de les ging iedereen in een kring staan en werd er vrolijk gedanst op carnavalsmuziek; er werd van links naar rechts gesprongen en de pinguindans was volop in gang. Vervolgens hielpen alle mama’s, papa’s en oma’s de gymtoestellen op te zetten en leefden de kinderen zich hierop uit. Er werden blikken gestapeld en er werd geklauterd. Na een uur heerlijk gespeeld te hebben was het tijd om op te ruimen. Iedereen ging weer in een kring zitten en er werd een afscheidsliedje gezongen, waarbij sommige kinderen in tranen uitbarstten omdat ze nog niet naar huis wilden. Als afsluiting werd er nog een verkleed-groepsfoto gemaakt.
Variatie in de les
“Vanwege de leeftijdsverschillen in de les, is het belangrijk dat er makkelijke en gevorderde toestellen opgesteld staan. Er komen peuters die net kruipen of lopen, maar ook peuters die al bijna kleuter zijn. De peutergymlessen worden gegeven met een vaste structuur, zodat ouders en kinderen mee kunnen doen, met de opening en afsluiting van de les met materialen en liedjes. Toch proberen wij er elke gymles variatie in te brengen, zodat de peuters alle basisvormen van beweging kunnen oefenen. Dit doen we bijvoorbeeld door elke week andere toestellen neer te zetten. Zo zijn de peutergymlessen voor de kinderen niet alleen leuk, maar leren ze er ook nog van!“, zeggen juf Angelique en juf Petra van De Kieviten. De oudste peuters oefenen al voor het Nijntje-beweegdiploma voor het Nijntje-beweegfeest binnenkort in De Parel.


Advertenties