Skip to main content

Politieberichten maand september

Bericht van de wijkagentPolitieberichten maand september

Overlast vuurwerk

De laatste tijd ontvangen de Politie en gemeente veel meldingen van overlast door vuurwerk in de omgeving van Fijnaart. Om er iets tegen te kunnen doen hebben we uw hulp hard nodig. Omdat geluid zo ver reikt is het voor de boa’s en politie niet mogelijk om altijd te handhaven als er melding is van vuurwerkknallen. Daarom vragen wij u om meldingen zo concreet mogelijk te maken. Welke locatie? Wat is het signalement van de daders? Heeft u een kenteken? Wie is het? Melden heeft altijd zin want alle meldingen worden in kaart gebracht en bij informatie over de veroorzaker, direct ingezet op het bezoeken van de woning.

Zo is er de laatste tijd door collega’s al extra aandacht geweest voor de omgeving en extra gesurveilleerd. Dat doen we meestal opvallend, maar als het nodig is gebeurt het ook ‘in burger’.

Daarbij zijn er ook al woningen bezocht, waarover informatie was dat er mogelijk vuurwerk zou liggen. In een van die woningen is ook daadwerkelijk illegaal (professioneel) vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

Melden

Vuurwerkoverlast of -schades aan bijvoorbeeld ondergrondse containers en speeltoestellen kunt u als volgt melden: bellen met de politie: 0900–8844  of de gemeente: 140168 (ma-do van 08.30-17.00 uur | vr van 08.30-12.00 uur) of online melden via moerdijk.nl/melding-woonomgeving of De buitenBeter-app.

Heeft u informatie over opslag, handel en transport van (professioneel) vuurwerk, vernielingen en vuurwerkbommenmaker? Meld het dan bij de politie via 0900–88 44 of, als u liever anoniem blijft, via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000.

Controle snelheid

Gedurende september zijn er door de wijkagent diverse snelheidscontroles gehouden. Dit gebeurde op de locaties:

  • Oude Heijningsedijk te Heijningen.
  • Parallelweg te Fijnaart.
  • Appelaarsedijk te Fijnaart.
  • Zwingelspaansedijk te Zwingelspaan.

Deze controles werden gedaan door gebruikmaking van een ‘lasergun’. Een lasergun meet de snelheid waarmee een auto op het apparaat afrijdt of wegrijdt. Hij doet dat met de snelheid van het licht en tot op drie cijfers achter de komma nauwkeurig. Een lasergun laat alleen zien hoe hard iemand rijdt en op welke afstand dit gemeten is, maar slaat geen informatie van de automobilist op. Daarom wordt de bestuurder vaak aan de kant gezet.

Helaas zijn er diverse overtredingen geconstateerd waarbij de bestuurders een proces-verbaal hebben gekregen voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Interne vacature wijkagent

Zoals u wellicht wel weet deed ik mijn wijkagentschap via een leerwerktraject. Recent waren er interne vacatures voor wijkagent op het basisteam Roosendaal en ik heb hierop gesolliciteerd. Met blijdschap mag ik u vertellen dat ik ben aangenomen als wijkagent voor het basisteam Roosendaal en mijn wijkagentschap in Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan, Oudemolen, industrieterrein Dintelmond mag voortzetten.

Met vriendelijke groet,

Pascal Weeterings

Wijkagent Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan, Oudemolen, industrieterrein Dintelmond.

T – 0900 8844

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties