Skip to main content

Politieberichten week 10Politieberichten week 10

Onder Invloed

Een 22-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel werd zondag 26 februari om 00:20 uur staande gehouden in Fijnaart. Er was eerder gemeld dat dit voertuig thv Wouwse Plantage de vangrail had geraakt en was doorgereden. Daarbij werd vermeld dat de bestuurder zijn weg slingerend voortzette op de rijksweg. De politie zag het voertuig thv Fijnaart rijden en constateerde dat de bestuurder moeite had het voertuig in een rechte lijn te houden. De bestuurder werkte mee aan een eerste alcoholonderzoek wat resulteerde in een vervolgonderzoek op de ademanalyse op het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse betrof 470 Ugl. De bestuurder betrof een beginnend bestuurder en voor hem gold het wettelijk max. van 88 Ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Invorderen Rijbewijs  

Op woensdagmiddag 1 maart hield het Team Verkeer een snelheidscontrole op de Sabinaweg Heijningen. Aldaar geldt een max. toegestane snelheid van 60 km/h. De uitschieters betroffen dat een 52-jarige bestuurder uit Etten-Leur 114 km/h reed en een 55-arige bestuurder uit Rhoon 131 km/h. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd.

Eenzijdig VKO

Een 51-jarige automobilist uit Dinteloord was woensdag 1 maart omstreeks 00.35 uur op de Volkerakweg Heijningen betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij bleef zelf ongedeerd echter zijn voertuig was Total Loss. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld en bleek dat er op het wegdek geen remsporen te zien waren en een betonnen 'varkensrug' volledig uit de grond gereden was. Vervolgens was het voertuig dwars door een stalen hekwerk van een bedrijf gereden, had op 2 meter na een woonhuis weten te omzeilen, de brievenbus uit de grond gereden en was 25 meter verder op het terrein tot stilstand gekomen. Onder gaf aan dat de bestuurder nuchter was en verklaarde dat hij de auto sinds 2 weken in bezit had en dat hij deze wilde testen. Op basis van artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het artikel luidt als volgt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”

Informatieavond organisatie evenementen

Jaarlijks vinden in de gemeente Moerdijk talloze evenementen plaats waar inwoners van kunnen genieten. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Om hen te ondersteunen, organiseert de gemeente op maandag 13 maart een informatieavond in het gemeentehuis waarbij ook politie, brandweer en Geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (Ghor) aanwezig zijn. Organisatoren van evenementen hebben bij de voorbereidingen op verschillende manieren met de gemeente te maken o.a. het aanvragen van een vergunning, evenementensubsidie of het gebruik maken van hand- en spandiensten (zoals dranghekken) van de gemeente.  Aanmelden: Organisatoren van evenementen zijn van harte uitgenodigd. Zij kunnen zich uiterlijk 5 maart aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boa's gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk heeft 5 Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar). De Boa´s werken nauw samen met de politie. Elke Boa heeft een deel van de gemeente onder z’n hoede. Vernielingen, parkeren of andere vormen van overlast die uw (woon)plezier verpesten? Of iets melden dat gevoelig ligt omdat het misschien met criminaliteit te maken heeft, of over uw buren of een goede bekende gaat? U kunt dit bespreken met uw eigen Boa. Als u iets wilt melden kan dat uiteraard ook op de gebruikelijke manier via tel: 140168 of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op maak een afspraak via: https://www.moerdijk.nl/afspraak_boa

Uw persoonlijk gesprek met uw boa vindt plaats waar u wilt; dat kan bij u thuis zijn, of op een neutrale locatie.  

Mike Seebregts; Fijnaart, Heijningen, Oudemolen, Standdaarbuiten, Zwingelspaan, Industriegebied Dintelmond.

Floris Korf; Zevenbergen, Langeweg, Moerdijk, Zevenbergschen Hoek, Industriegebied Hazeldonk.

Artjan Keizerwaard; Alle milieuzaken, Willemstad, Klundert, Noordhoek, Tonnekreek, Helwijk.

Jan Zeeven; Industriegebied Moerdijk.

Alexandra Marcus: Flexibel

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties