Skip to main content

Politieberichten week 14Politieberichten week 14

Hardleers

Collega’s zagen zondag 26 maart om 01:15 uur een buitenlands voertuig rijden op de Kadedijk Fijnaart.

Het voertuig werd staande gehouden voor een controle en de 42 jarige bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Hij bleek de Poolse nationaliteit te hebben en geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. In het verdere onderzoek van de persoonsgegevens bleek dat hij een geschorst rijbewijs had. Verder bleek dat hij op 18 maart ook al was verbaliseerd voor hetzelfde feit. Omdat dit tweede keer was werd zijn voertuig inbeslaggenomen. Wanneer een rijbewijs is ingevorderd of geschorst mag u meer rijden. Wie toch gaat rijden pleegt een misdrijf en is bovendien niet verzekerd.

The fast and the Furious

Op zondag 26 maart omstr. 03.05 uur viel de collega’s een personenauto op die een nogal sportieve hoge snelheid voerde. Hij reed binnendoor vanuit Klundert richting rijksweg A17. Het staande houden koste enige moeite vanwege de hoge snelheid. Op de A17 zagen ze het voertuig met hoge snelheid slingeren. Het voertuig nam de A59 richting Fijnaart en in de bocht raakte hij bijna van de weg en werd de vangrail net ontweken. Er werden snelheden gemeten van gemiddeld 180 km/h waarvan de piek lag op 205 km/h. De bestuurder slingerende over de twee rijbanen, de vluchtstrook en haalde ook nog een voertuig rechts in over de vluchtstrook. Het lukte om bij Fijnaart de bestuurder staande te houden en de controle beek de bestuurder een 32 jarige man uit Roosendaal te zijn. Uit onderzoek bleek dat hij alcohol, wiet en cocaïne had gebruikt. De hoge snelheden en rijgedrag verklaarde hij dat hij die na had willen doen uit de film "The fast and the Furious". Zijn rijbewijs werd ingevorderd ivm overschrijding snelheid, rijgedrag en onder invloed van alcohol en verdovende middelen.

Mobiel Controleren

Op de A59 thv Fijnaart zag men 28 maart omstr.19:45 uur een personenauto rijden die forse schade had aan de voorzijde waarbij de voorruit volledig was verbrijzeld. Alle reden voor een verdere controle. Bleek dat de 22 jarige bestuurder uit Dinteloord nog een boetedag open had staan en zijn rijbewijs nog moest inleveren. Daarbij had hij zijn 2 minderjarig kinderen los op de achterbank zitten zonder gordel en/of veiligheidszitje. Zijn rijbewijs werd conform een gerechtelijk uitspraak ingenomen.

VPO (2x)

Op maandag 27 maart omstr. 16.50 uur, vond er op de Molenstraat Fijnaart een materiële aanrijding plaats tussen een bestelbus en personenauto. De bestuurder van de bestelbus besloot ervan door te gaan zonder behoorlijk zijn gegevens achter te laten. Men maakt zich dus schuldig aan een verlaten plaats ongeval (VPO). Door diverse getuigen werd dit gezien, kenteken genoteerd en direct doorgegeven aan de politie. Het betrof een huurbusje waarvan middels een vordering de huurder bekend werd.

Op maandagavond 20 maart parkeerde de eigenaar van een personenauto deze op de parkeerplaats bij de Parel Fijnaart. De volgende dag trof hij zijn voertuig aan met behoorlijke schade aan de zijkant. Indien u dit heeft zien gebeuren mag u contact opnemen, ook anoniem.

Onder invloed

Een 23 jarige bestuurder uit Schiedam werd 2 april omstr. 00:35 uur gecontroleerd in Heijningen. De reden was dat de kentekenplaten niet correspondeerde met het voertuig. Bij het aanspreken constateerde men dat de bestuurder niet helder was en werd een speekseltest gebruikt. Deze gaf een indicatie aan voor de volgende stoffen: amfetamine, cannabis en cocaïne.

Invordering

Van een 25 jarige bestuurder uit Kruisland werd zondag 2 april om 9:05 uur zijn rijbewijs ingevorderd.

Hij reed 165km/h A29 thv Heijningen waar 100 km/h was toegestaan.

 

Drugsrijders & snelheidsduivels

Om het verkeer veiliger te maken zijn per 1 april 2023 twee nieuwe educatieve maatregelen van toepassing: een ‘cursus drugs en verkeer’ en een ‘korte cursus gedrag en verkeer’. Deze cursussen moeten verkeersovertreders bewust maken van hun gevaarlijke gedrag, zodat zij in de toekomst keuzes maken die beter zijn voor de verkeersveiligheid van henzelf én anderen in het verkeer. Het CBR biedt naast de al bestaande cursus voor mensen die te hard en gevaarlijk rijden, een nieuwe kortere cursus gedrag en verkeer voor snelheidsduivels die voor het eerst worden aangehouden. De bestaande ‘cursus gedrag en verkeer’ (EMG) is gericht op mensen die al langer gevaarlijk en risicovol rijden of 60 kilometer per uur of meer te hard rijden. Vooral jonge, beginnende bestuurders nemen onder invloed van lachgas, cannabis of xtc deel aan het verkeer. De gevaren hiervan, zowel in de auto, op de scooter als op de fiets worden zwaar onderschat. Als de cursussen worden opgelegd, komt dat bovenop de boete en het eventueel innemen van het rijbewijs van de overtreders door de politie. De cursussen worden gegeven in drie dagdelen verspreid over 5 weken tegen betaling van € 1.099.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties