Skip to main content

Politieberichten week 15Politieberichten week 15

Diefstal aanhangwagen

In de periode donderdag 30 maart 23:00 uur en vrijdag 31 maart 13:00 uur werd er een aanhangwagen weggenomen vanaf een woonerf aan de Appelaarsedijk Fijnaart. De aanhanger werd enkele kilometers van de woning aangetroffen, vast en weggezakt in de berm. De aanhangwagen was voorzien van een disselslot en aannemelijk scenario is dat men hem niet op de trekhaak heeft kunnen vergrendelen. Tijdens het wegrijden is de aanhanger losgeschoten, in de berm beland en achtergelaten. Deze heeft lichte schade en mist de witte kentekenplaat. Advies: een disselslot blijkt tegenwoordig niet heilig en veilig meer te zijn en men weet de lichte aanhangwagens toch weg te nemen. Beveilig hem extra met wielklem met slot die al vanaf 40 à 50 euro te koop zijn.

 

Invordering

Het team Verkeer heeft vrijdag 7 april omstr. 16:35 uur het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige bestuurder uit Heijningen. Hij werd geklokt op de Sabinaweg met een gemeten snelheid van 114 km/h terwijl slechts een snelheid van 60 km/h was toegestaan. Er werd een proces verbaal opgemaakt voor de snelheid en een LEMG cursus aangezegd.    

LEMG

De volledige naam van de cursus is Lichte Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (LEMG).

De cursus gedrag en verkeer (LEMG) kan vanaf 1 april 2023 worden opgelegd aan de vaak jonge bestuurders die een forse snelheidsovertreding hebben begaan. Het gaat dan om een snelheidsovertreding van 50 km/u tot 60 km/u (zowel binnen als buiten de bebouwde kom) of 30km/u tot 60km/u met een bromfiets, landbouwtrekker of 30 km/u tot 60 km/u bij wegwerkzaamheden. Bij hogere snelheden of andere vormen van gevaarlijk rijgedrag volgt een cursus gedrag en verkeer (EMG) of een rijvaardigheidsonderzoek. Voor meer informatie zie de site van het CBR https://www.cbr.nl/nl.htm

 

Jongerenwerkers

Veel ouders weten het mogelijk niet, puur omdat ze hem/haar niet zien of spreken, maar reken maar dat onze jongeren het wel weten. Ook in onze dorpen is een jongerenwerker actief. Dit is Dirk Leijten, werkzaam voor Meer Moerdijk. Dit is het team van combinatiefunctionarissen Sport, Jongerenwerk en Cultuur die samen zorgen voor MEER activiteiten, ondersteuning, opvang, samenspel en gezelligheid binnen Gemeente MOERDIJK. https://www.meermoerdijk.nl/ De gemeente Moerdijk betaalt en faciliteert het jongerenwerk. Jongerenwerkers zoeken de jeugd op bij chill plekken, maken contacten, spreken de taal van jongeren, stimuleren hun persoonlijke én sociale ontwikkeling, behartigen hun belangen en vooral geven ze grenzen aan. Jongerenwerkers brengen jongeren in contact met elkaar, leggen verbindingen tussen jongeren en buurtbewoners, praten met jongeren over hoe contact te onderhouden en bemiddelen bij conflicten. Hiermee beoogt het jongerenwerk het sociale netwerk te versterken in de vooronderstelling dat hoe sterker hun sociaal netwerk is, hoe minder jongeren een beroep doen op gespecialiseerde voorzieningen of uitvallen.

 

Ouders en jongerenwerk

Ook ouders, verzorgers en verenigingen kunnen een gratis beroep doen op de Jongerenwerkers. Zij kunnen helpen, ondersteunen en kunnen een prominente rol invullen bij het voorkomen van problemen, zoals schooluitval, werkloosheid, overlast, uitsluiting en radicalisering. Dit doen jongerenwerkers door laagdrempelige ondersteuning te bieden en daar te zijn waar jongeren opgroeien. Jongerenwerkers focussen zich op de begeleiding van jongeren van 10 tot 23 jaar die steun nodig hebben bij het volwassen worden. De nadruk komt voor jongerenwerkers steeds meer te liggen op vraaggericht werken in plaats van aanbodgericht werken. Jongerenwerk is daarmee een instrument om (kwetsbare) jongeren de kans te geven op te groeien tot betrokken, actieve en zelfstandige volwassenen. Het jongerenwerk ondersteunt jongeren in hun contact met hun sociale omgeving. U kunt in contact komen met Dirk via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of liefst Whats-App: 06-1254 5899.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties