Skip to main content

Politieberichten week 3Politieberichten week 3

Diefstal personenauto
In de nacht van maandag 9 januari op dinsdag 10 januari werd er een personenauto weggenomen aan de Oudemolensedijk Oudemolen. Het betrof een zwartkleurige Renault Clio. Het voertuig was afgesloten middels een Key-sleutelkaart en stond voor de woning van de eigenaar. Het betrof een sleutelloze autodiefstal voorzien van het zogenoemde ‘keyless entry’-systeem. Dieven werken samen om een auto te stelen. De ene dief staat met een apparaat bij de auto en de andere met een apparaat bij uw voordeur: ‘relay attack’. Hierbij wordt het signaal van de auto naar de autosleutel (smart key) onderschept en versterkt doorgestuurd. De dief kan de auto kan dan openen en starten.

Inbraak woning
In een nieuwbouwwoning aan de De Vleijlaan Fijnaart werd maandagmorgen 9 januari een inbraak ontdekt. De woning was nog in aanbouw en werd niet bewoond. Op zondag 8 januari omstr. 17.00 uur had men de woning afgesloten. De inbraak vond plaats via de garagedeur. Er werd een divers aan hand- en elektrische gereedschappen en een divers aan grote bouwmaterialen weggenomen.

Blik op de weg
Van een 44-jarige automobilist uit Rotterdam werd donderdag 12 januari omstr. 10.00 uur het rijbewijs ingevorderd. Hij viel op door de hoge snelheid bij een onopvallende autosurveillance (die van Blik op de weg) van het Team Verkeer. Op de A4/A59 ter hoogte van Heijningen werd hij gemeten met een gemiddelde snelheid van 157 km/h. Niet veel later werd de surveillance-eenheid wederom met hoge snelheid ingehaald op de A59 bij Fijnaart. De snelheid van een 33-jarige bestuurder uit Dordrecht werd gemeten op 160 km/h. Bij de staandehouding bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarbij bleek dat hij ook nog een openstaande boete had.

Police Experience Day
Een baan bij de politie? Zit er een agent in jou? We zoeken altijd serieuze kandidaten voor de politie-opleiding. Op zaterdag 21 januari houdt de politie de ‘Police Experience Day’ bij de Politieacademie in Ossendrecht. Een interactieve dag met workshops, informatie, de mogelijkheid om de fysieke vaardigheidstoets-baan te lopen en je aan te melden voor de opleiding. Deze dag geven we serieuze kandidaten voor de politie-opleiding een inkijkje in ons politievak. Buiten deelname aan sporttesten, maak je kennis met de hondenbrigade en bikers en zie je ze aan het werk. Het recruitment team Zeeland West-Brabant zal de vragen over de selectie en opleiding beantwoorden. Let op en ter verduidelijking: dit betreft geen open dag en deelname/toegang is enkel op inschrijving. Ben je minimaal 18 jaar, meld je dan (gratis) voor 20 januari aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lachgas
Het lachgasverbod is van kracht per 1 januari 2023. Vanaf die datum staat lachgas op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat het dan onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of in bezit te hebben. Het doel van het verbod is om recreatief gebruik terug te dringen en het aanbod te beperken. Er vallen de laatste jaren tientallen doden en gewonden bij verkeersongelukken waarbij lachgas een rol speelde. Deelname aan het verkeer na gebruik van lachgas is zeer gevaarlijk. Vooral jongeren gebruiken voor de lol lachgas. Het gas wordt uit een tank in een ballon gespoten en daarna ingeademd. De roes werkt enkele minuten. Je kunt van lachgasgebruik lacherig en blij worden. Hallucinerende effecten zijn er ook: dingen die je ziet of hoort kunnen vervormen. Lachgas heeft ook minder leuke kanten: verwarring, misselijkheid, tintelingen, hoofdpijn, duizeligheid, flauwvallen, angst. Cardiologen sloegen al langer alarm over de effecten van langdurig overmatig lachgasgebruik. Zij zien steeds meer jongeren met hartinfarcten en trombose na overmatig gebruik. Ook revalidatieartsen spraken hun bezorgdheid uit. Zij zien een toename van het aantal dwarslaesies door lachgas.

Johan Damen
Wijkagent
Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond
T - 0900-8844
Twitter: @WA_Moerdijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties