Skip to main content

Politieberichten week 45Politieberichten week 45

Diefstal

Vanaf een woning aan de Molenstraat Fijnaart nabij de fietsenmaker werden 4 zwarte buitenverlichting lantaarns weggenomen. Opmerkelijk dat dit plaats vond overdag op maandag 24 oktober tussen 6:00 uur en 20:00 uur.

Vals geld uitgeven

Een 25 jarige man uit Willemstad poogde dinsdag 1 november bij een supermarkt aan de Kadedijk met vals geld te betalen. Hij wilde goederen afrekenen bij de kassa maar werd ontdekt dat het biljet vals was. De man rende weg waarna men de politie belde. De camerabeelden werden terug gekeken en de man werd herkend. Omdat de winkel niet gedupeerd was werd er geen aangifte gedaan. Wel ontving de man een winkelverbod.

Vernieling

De voordeurruiten van een woning aan de Rode Kruisstraat Fijnaart werden dinsdag 1 november vernield. Tussen het glas werd een stuk stoeptegel aangetroffen. De bewoner was op dat moment niet thuis. Omstanders hoorden omstr. 22.00 uur twee doffe klappen, gingen kijken en ontdekte de schade. Men had een man zien wegrennen en belden de politie. De politie kwam ter plaatse en nam een aangifte op van de inmiddels gearriveerde bewoner.

Verdachte Situatie

Woensdag 2 november omstr. 14.30 uur werd er melding gemaakt dat een man zich verdacht gedroeg in de Leeuwerikstraat Fijnaart. Het zou een jongeman betreffen, begin 20 jaar, donkere huidskleur, kort donker haar, normaal postuur, spijkerbroek, zwarte jas. Hij zou op en neer lopen door de straat, bij woningen de opritten oplopen en aanbellen. Bewoners op leeftijd gaven aan dat hij zich had voorgesteld voor bankzaken te komen. Gelukkig liet men hem niet binnen. Er werd ook gemeld dat iets voor 14.20 uur er een zwarte auto met daarin mannen met donkere huiskleur een paar keer door de straat reed. Merk, type en kenteken was niet bekend. De politie heeft een zoekslag gemaakt maar niemand aangetroffen.

Diefstal

Bij een autobedrijf aan de Langeweg Fijnaart werd vrijdag 4 november ontdekt dat er diefstallen waren gepleegd van en uit een personenauto. In de auto werd ingebroken en nam men het stuur mee. Aan de buitenzijde werden de beide spiegelkappen weggenomen. Er zijn camerabeelden die onderzocht zullen worden.

Brandstichting

Een personenauto werd zaterdag 5 november omstr. 18.00 uur doelwit van poging brandstichting. De auto stond geparkeerd in de Prinses Christinastraat Fijnaart. De eigenaar ontdekt zelf het beginnend vuur bij de ruitenwissers. Hij heeft dit zelf geblust met een emmer water. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de auto gecontroleerd of deze veilig was. Naast de auto werd een fles met brandbare vloeistof aangetroffen.

Verkeersongeval

Een 49-jarige inwoner uit Fijnaart is zondagmorgen 6 november omstr. 04.45 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Dit gebeurde op de rijksweg A16 bij knooppunt Klaverpolder in de richting van Moerdijk. In de bocht raakte de auto van de rijbaan en belande tegen een lantaarnpaal.

De Verkeersongevallenanalyse specialisten Politie onderzoeken de toedracht.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties