Skip to main content

Politieberichten week 50



Politieberichten week 50

Invordering
Op 29 november 2022 omstr. 14:30 uur werd het rijbewijs van een 18 jarige bestuurder uit Rotterdam ingevorderd. Hij werd door de surveillance eenheid van het Team Verkeer waargenomen op de A59 thv Fijnaart. Tijdens zijn opvallende rijgedrag werd in een traject een gemiddelde snelheid van 184 km/h geregistreerd.

Ongeldig rijbewijs
Een 50 jarige automobilist uit Roosendaal werd woensdag 7 december omstr. 16:45 uur staande gehouden op de Glasweg in Heijningen. Hij was even daarvoor opgevallen door zijn hoge snelheid.
Na verder onderzoek bleek dat deze bestuurder een op zijn naam gesteld rijbewijs ongeldig was verklaard. Er werd proces verbaal opgemaakt inzake de snelheidsovertreding en geen geldig rijbewijs.

VPO
Op de rijksweg bij knooppunt Sabina thv Heijningen vond donderdag 8 december omstr. 8.20 uur een aanrijding plaats. Een 24 jarige bestuurder uit Rotterdam reed in zijn Citroen C1 en werd van achteren aangereden. Het voertuig raakte hierbij zwaar beschadigd waarbij het kofferbakdeksel er compleet werd afgereden. De bestuurder die er achterop reed stopte niet en reed door over de A4 in de richting van Steenbergen. Hij maakte zich dus schuldig aan het verlaten van de plaats van een ongeval. Het betrof een blanke kale man en hij reed in een zwarte Dodge Ram, voorzien van een hoge opbouw aan de achterzijde. Het slachtoffer werd onderzocht door een ambulance verpleegkundige maar hoef niet meer naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval materieel
Op de Boerendijk Fijnaart vond er donderdag 8 december omstr. 21.00 uur een verkeersongeval plaats. Een 20 jarige automobilist uit Fijnaart kwam uit de richting van Fijnaart en reed richting Klundert. Op de Boerendijk verloor hij de macht over het stuur in een flauwe bocht naar links. Door het gladde wegdek is de auto gaan schuiven en belande tegen een geparkeerde auto en aansluitend de gevel van woonhuis. Resultaat was een enorme zware schade aan het woonhuis en de betrokken voertuigen. De bestuurder en de bewoners van de getroffen woning bleven allen ongedeerd.

Meldpunt Crisiszorg
Vorige week werd er ruim aandacht besteed aan de term “Verward Gedrag”. Wat daarbij niet is gepubliceerd is de hele belangrijke aanvulling wat de burger zelf kan doen. Het vraagstuk van verward gedrag is complex en er is geen simpele oplossing voor. Als u in uw werk, als buurtbewoner of familielid met dit gedrag in aanraking komt is het wel belangrijk te weten wat u kunt doen. Hoe signaleert u en maakt u een goede inschatting van de situatie. Wat kunt u zelf doen aan begeleiding en waar houdt uw expertise op en moet u doorverwijzen of het melden?

Inwoners van West-Brabant die zich ernstige zorgen maken over iemand in hun omgeving, kunnen 24/h per dag, 7 dagen per week, terecht bij het Meldpunt Crisiszorg West-Brabant. De professionals van het Meldpunt geven advies en kijken samen met de melder wat er gedaan kan worden. Als er acute hulp nodig is schakelen ze de juiste crisisdienst in. Als een situatie levensbedreigend is belt u altijd112. Maar maakt u zich ernstig zorgen over iemand dan belt u met Meldpunt Crisiszorg op telefoonnummer: 0800-5099.

Inwoners die dit nummer bellen krijgen een professional van het Meldpunt aan de lijn. De professional stelt een aantal vragen en bepaalt of de melding acuut is of niet of schakelt het Meldpunt de juiste hulp in. Er wordt bekeken of er al contact is met hulpverleners en geeft men de melding aan hen door. Als er nog geen hulp is zorgen ze dat er hulp komt. U kunt ook online een melding doen via het meldformulier van het Meldpunt Crisiszorg. Voorheen konden inwoners met dit soort hulpvragen terecht bij het Meldpunt Zorg & Overlast van de GGD. Nu valt dit onder het Meldpunt Crisiszorg.
Meer informatie over het meldpunt is te vinden op www.meldpuntcrisiszorgwestbrabant.nl

Parkeren
Er blijkt een misverstand te zijn omtrent het parkeren in bochten bij kruispunten, voor een inrit of uitrit. Voornamelijk bij de basisscholen zorgt dit geregeld voor ergernissen en discussies. Het antwoord is eigenlijk simpel. Het parkeren bij een kruispunt (bochten) op een afstand van minder dan vijf meter daarvan en parkeren voor een inrit of uitrit, zelfs als het uw eigen in- of uitrit is, mag niet. Dat alles is opgenomen in artikel 24 van de RVV (Reglement verkeersregels en verkeerstekens). De enige manier waarop dit wel zou mogen, is als staat aangegeven op een officieel bord dat u uw auto op die specifieke plek voor de oprit mag parkeren. Denkt u, ach ik belemmer niemand, het is maar voor even en ik doe het toch. Realiseert u zich dan dat dit een boete kan opleveren.

Johan Damen
Wijkagent
Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond
T - 0900-8844
Twitter: @WA_Moerdijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Advertenties