Skip to main content

Politieberichten week 7Politieberichten week 7

Invorderingen

Op woensdag 8 februari omstr. 15:30 uur werd op de A59 de snelheid gemeten van een 27 jarige automobilist uit Klaaswaal. Hij reed 166 km/h alwaar een max. snelheid van 100 km/h geldt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dezelfde dag omstr. 16:00 uur werd het rijbewijs ingevorderd van een 29 jarige bestelbus bestuurder uit Rotterdam. Hij werd gemeten met een snelheid van 115 km/h op de Sabinaweg Heijningen. De Sabinaweg is gelegen buiten de bebouwde kom en ter plaatse geldt een max. snelheid van 60 km/h. Op zaterdag 11 februari omstr. 15:55 uur werd op de Sabinaweg te Heijningen het rijbewijs ingevorderd van een 49 jarige automobilist uit Brecht België. Hij reed 115 km/h.

 

B/E & lading zekering

Bij het Sluispad Heijningen werd donderdag 9 februari omstr. 16:30 uur een bestelbus bestuurder met aanhangwagen staande gehouden. De reden betrof dat men de lading wilde controleren omdat die niet gezekerd was. Bij verdere controle bleek de lading te bestaan uit een kraantje van 1400 kg. De 34 jarige bestuurder uit Roosendaal bleek niet over de juiste rijbewijs categorieën B/E te beschikken. Een aanhanger met  toegestane max. massa tot 750 kg mag altijd met rijbewijs B getrokken worden, ook als de totale treinmassa boven 3500 kg uitkomt. Het rijbewijs E achter B is verplicht voor het rijden met een combinatie waarvan de max. toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer is dan 3500 kg in geval van een aanhanger waarvan de max. toelaatbare massa meer is dan 750.

Vastzetten lading

De Nederlandse verkeerswetgeving eist dat de lading of delen daarvan moeten zijn gezekerd. De ladingzekering moet zodanig zijn dat lading onder normale omstandigheden niet van het voertuig kan vallen. Volle remmingen, plotselinge uitwijkmanoeuvres en slecht wegdek horen tot de normale omstandigheden. Het is een wijdverspreid misverstand dat zware lading door het grote gewicht op zijn plaats zou blijven. Losse lading ten aanzien waarvan het gevaar bestaat dat deze of delen daarvan tijdens het rijden van het voertuig vallen moet deugdelijk zijn afgedekt. Dit is vooral van belang bij het vervoeren van losse lading op een open auto of (lichte) aanhangwagen. De toelichting op de wetgeving spreekt over het afdekken van zand en grind met een zeil en het gebruik van een net bij het vervoer van grof puin. De verplichting om lading af te dekken geldt uitsluitend voor losse lading en niet voor lading die is gezekerd.

Snelheid en geen Rijbewijs

Een 29 jarige bestelbus bestuurder uit Rotterdam mocht donderdag 9 februari zijn werkzaamheden staken. Hij werd op A4 Heijningen geklokt op een snelheidsoverschrijding van 35 km/h te hard. Een staande houding volgde voor het opmaken van een proces verbaal. Echter bij de controle werd duidelijk dat hij niet beschikte over geen enkel rijbewijs. Dit bleek op korte tijd de 2e keer te zijn dat hij hiervoor een proces verbaal kreeg. Zijn werkgever stuurde 2 vervangende chauffeurs. Een voor het voortzetten van de besteldienstwerkzaamheden en de andere om de technisch werkloze chauffeur naar huis te brengen.

Onder invloed

Op zaterdagmiddag 11 februari werd er een controle gehouden door het Team Verkeer op de Appelaarsedijk Fijnaart. Een 49 jarige automobilist uit Wouw werd gemeten op 90 km/h alwaar max. een snelheid geldt van 60 km/h. Bij de staande houding werd een alcoholtest afgenomen die negatief uitviel. Op het politiebureau werd het onderzoek voortgezet middels het ademanalyseapparaat. Het onderzoeksresultaat van de ademanalyse bedroeg 300 μg/l. Er werd proces verbaal opgemaakt en er werd een rijverbod opgelegd. Als bestuurder mag het alcoholgehalte in uw adem niet hoger zijn dan 220Ugl. Dit geldt voor bestuurders van alle vervoersmiddelen. Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 88 Ugl.

 

Carnaval, voorkom een kater

Het is bijna carnaval en veel mensen zijn tijdens het carnaval langer dan normaal van huis. Carnaval is daarom ook een feest voor carnavalskrakers. Een goede reden om uw woning extra goed af te sluiten en losse spullen binnen te zetten. De kans op inbraak, schade en diefstal is tijdens het carnaval vele malen groter. Zet uw fiets op slot. Wees alert op zakkenrollers, draag portemonnee en smartphone in een nektasje onder uw kleding. Alcohol en verkeer gaan nooit samen. Op weg naar huis, houdt rekening met uw eigen buurtbewoners die al liggen te slapen en blijf van andermans spullen af. Veul leut toegewenst.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties