Skip to main content

Politieberichten week 9Politieberichten week 9

Diefstal vanaf auto

In de nacht van zaterdag 11 februari op zondag 12 februari werd er een katalysator onder een auto weggenomen. Het voertuig betrof een Hyundai die stond geparkeerd op de Oude Heijningsedijk Heijningen. Op maandag 13 februari omstr. 03:00 uur werd er inzet gepleegd door de politie nav een verdachte situatie melding. Er werd een verdachte man gezien in de De Polderstraat die later opnieuw gezien werd op de Oude Heijningsedijk en onder een voertuig vandaan gekropen kwam. Betrof een man, zwart gekleed met capuchon en handschoenen. Er werd gezocht naar deze man en met een diensthond werd de omgeving uitgekamd. Echter helaas zonder succes.  Blijf dit soort verdachte situaties aub melden.

Inbraak woning

In de periode woensdag 15 februari 22:00 uur en donderdag 16 februari 07:00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Prins Mauritsstraat Fijnaart. De bewoners waren niet thuis. De inbraak vond plaats aan de achterzijde van de woning door een raam te vernielen. Buurtonderzoek en Forensisch onderzoek werden verricht. Uiteindelijk bleek dat er niets werd vermist behalve achterdeursleutel.

Hond IBN

In een woning aan de Rode Kruisstraat Fijnaart werd woensdag 15 februari een verwaarloosde hond aangetroffen. De eigenaresse was niet thuis en al dagen niet te bereiken. De hond was al die dagen al aan het blaffen. Bij onderzoek door de dierenpolitie bleek dat de hond niet de beschikking tot water en eten had. In de woning lagen o.a. veel uitwerpselen en glasscherven.  De hond werd ivm Dierenwelzijn op last van de Officier van Justitie in beslag genomen.

Carnaval

Het motto dit jaar, `We Laote ut Kleigat Straole` is goed gelukt. De politie kijkt in ieder geval terug op mooie carnavalsdagen in Fijnaart, eigenlijk zoals dit op deze wijze gevierd behoort te worden. Er was veel te doen, perfect verlopen optochten en veel leutig volk op de been. Echter moest er bij 1 carnavalsgerelateerd incident opgetreden worden op zaterdag 18 februari. De melding kwam binnen als grote vechtpartij met meerdere personen en hierdoor werden veel eenheden aangestuurd. Ter plaatse bleek het te gaan om een 38-jarige inwoner uit Fijnaart die eerder die avond al was weggestuurd omdat hij zich vervelend en uitdagend had gedragen in een horecagelegenheid. Echter was hij teruggekomen en had hij een horecabezoeker mishandeld. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er werd aangifte gedaan waarna hij werd verhoord. Hij ontving een locatieverbod (omgeving horecagelegenheid) voor de duur van 14 dagen. Vwb de mishandeling zal het OM recht gaan spreken.

VKO materiele schade

Op donderdag 23 februari omstr. 16:10 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Postbaan Heijningen.  Een 65-jarige automobilist uit Fijnaart reed over de Postbaan komende uit de richting van de Slobbegorsedijk. In een bocht ontstond er een aanrijding met de hem tegemoetkomende 47-jarige automobilist uit Etten-Leur. Beide bestuurders beleven ongedeerd. De beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze getakeld moesten worden.

Spookvoertuig

Een 22-jarige automobilist uit Bulgarije werd vrijdagmorgen 24 februari staande gehouden op de Langeweg Fijnaart. De personenauto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn, had geen APK en de Bulgaarse kentekenplaten correspondeerden niet met het merk/type/chassisnummer van het voertuig. De auto werd in beslag genomen en bestuurder kreeg volgens de wettelijke procedure 14 dagen de gelegenheid om de juiste registraties te regelen en/of alles aan te tonen.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties