Skip to main content

Politie berichten week 17Politie berichten week 17

Snelheid bij wegwerkzaamheden

Bij knooppunt Noordhoek komende vanaf de A17 in de richting van de A59 zijn tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld. Ter plaatse is de vluchtstrook weggehaald en is een rijstrook geworden Hierdoor is er geen vluchtstrook of vluchthaven beschikbaar voor eventueel verkeer dat pech krijgt en/of noodgevallen. De verkeersbelijning is geel van kleur en er zijn verkeersborden geplaatst. De max. snelheid is aldaar 70 km/h. Team Verkeer is begonnen, en zullen de komende tijd op verschillende dagen en tijdstippen extra snelheidscontroles houden op deze locatie. De tip en advies mocht u de verkeersborden gemist hebben denk dan zodra u tussen de gele belijning rijdt om uw snelheid te verlagen want de snelheidsboetes zijn hoger bij wegwerkzaamheden. Bij snelheidsovertredingen geldt het principe hoe gevaarlijker, hoe duurder. Gelukkig houden de meeste mensen zich aan de snelheid. Dit is goed voor de verkeersveiligheid want snelheid speelt een rol bij elk verkeersongeval.

Invorderingen

In de periode donderdag 20 april t/m zondag 23 april werden er al snelheidscontroles gehouden bij Knooppunt Noordhoek en op de A59. Van 9 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Een 34 jarige automobilist uit Hoek van Holland reed 158 km/h waar 100km/ was toegestaan. Een 59 jarige automobilist uit ’s-Hertogenbosch reed 134 km/h, een 30 jarige automobilist uit Zuid-Beijerland 130 km/h, een 34 jarige automobilist uit Oud Gastel 155 km/h, een 44 jarige automobilist uit Dordrecht 140 km/h, een 21 jarige automobilist uit Nieuw-Vossemeer 136 km/h, 51 jarige automobilist uit Katwijk 138 km/h, een 52 jarige automobilist uit Barendrecht 130 km/h en een 52 jarige automobilist uit Zierikzee 141 km/h.

Allen in zone waar de wegwerkzaamheden en wegversmallingen aanwezig waren en max. 70 km/h was toegestaan.

Onwel Persoon

Een eenheid motoragenten reed donderdag 20 april omstr. 13:00 uur op de kruising Slobbegorsedijk / Postbaan in Heijningen. Zij werden aldaar door personen gewenkt voor hulp. Ter plaatse bleek er een 62 jarige fietsster uit Valkenswaard in de berm te liggen die daar was gevallen. Zij onwel geworden en was niet meer aanspreekbaar. Er werd een MMT / Lifeliner ingezet die aanvliegend was. Uiteindelijk is zij met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Mobiel Medisch Team

Een mobiel medisch team (MMT), ook wel traumateam genoemd is in Nederland een team bestaande uit een drietal personen, inzetbaar om snel medische bijstand te verlenen. Een MMT werkt vanuit een van de elf traumacentra in Nederland. Van deze centra hebben er vier de beschikking over een heli-MMT; een helikopter, traumahelikopter of lifeliner genoemd. Binnen het Grootschalige Geneeskundige Bijstand-model (GGB) kunnen een of twee traumateams, heli en/of grond gebonden, worden ingezet. De helikopter wordt primair gebruikt voor vervoer van het team; patiënten worden alleen per heli vervoerd als dit een duidelijke tijdswinst oplevert ten opzichte van vervoer over de weg, bijvoorbeeld als een slachtoffer zich bevindt op een plek waar een ambulance niet kan komen.

Het team bestaat uit een trauma-arts (anesthesioloog, intensivist of traumachirurg), een verpleegkundige en een piloot. De arts is, naast de opleiding tot specialist, getraind om medisch specialistische hulp te verlenen buiten het ziekenhuis in sterk uiteenlopende omstandigheden. De verpleegkundige heeft een speciale lucht-navigatieopleiding gehad om de piloot te kunnen assisteren onderweg. Op deze manier hoeven meer uitgebreide behandelingen, zoals die alleen in een ziekenhuis gegeven kunnen worden, niet pas in het ziekenhuis gestart te worden.

Johan Damen

Wijkagent

Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond

T - 0900-8844

Twitter: @WA_Moerdijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties