Skip to main content

Powervrouwen op het veld

Fendertse voetbalmeiden zijn niet te stoppen!Powervrouwen op het veld
MO17
“Vrouwen en kinderen eerst!” is een uitspraak die zoveel betekent als ‘paniekerig verdedigen in de laatste fase van een wedstrijd’. Maar van paniekerig verdedigen is bij de Fendertse voetbalmeiden juist totaal geen sprake. De MO15 en MO17, de tot de nok met talentvolle meiden gevulde elftallen van Voetbal Vereniging De Fendert, hebben de afgelopen periodes hun aanvalsdrift weer flink laten zien.

Het voetbalseizoen is tegenwoordig verdeeld in een aantal periodes, twee in het najaar en één in het voorjaar. Elke periode kent een periodekampioen, met als gevolg dat je in één seizoen dus ook drie keer kampioen kunt worden. Tot zover de theorie. In de praktijk is dat natuurlijk een stuk lastiger.

De MO15 van VV De Fendert was fel op jacht naar een kampioenschap. Na er net naast gegrepen te hebben in de eerste periode van het najaar, wisten ze de winst in de tweede periode wel naar zich toe te trekken. We tellen een gemiddeld aantal doelpunten van vier per wedstrijd. Ondanks het feit dat deze meiden voor het eerst op een volledig veld stonden te voetballen en een heel nieuw team hadden gevormd, waren ze echt oppermachtig in de competitie.

mo15

De meiden van de MO17 draaiden het net om. Zij hebben namelijk ook al bijna twee keer de spreekwoordelijke gang op de platte kar kunnen maken. De MO17-meiden zijn kampioen van de eerste periode van de najaarscompetitie, maar kwamen slechts één punt tekort voor een tweede kampioenschap. Desondanks een fantastische prestatie, zeker als je bedenkt dat ze in die eerste periode geen enkele wedstrijd hebben verloren en ook een gemiddeld aantal van vier doelpunten per wedstrijd hebben weten te scoren.

De populariteit van het meidenvoetbal in Fijnaart is nog altijd groeiende. Inmiddels staat de teller op bijna 60 sportieve speelsters. Het is dan ook echt indrukwekkend als deze Fendertsmeiden een sportveld opkomen, gehuld in trainingspakken met daarop de naam van hun sponsor. Vastgoedondernemer Gerard van der Horst ondersteunt de meiden van VV De Fendert al jaren door hun wedstrijdtenues, trainingspakken en voetbaltassen te sponsoren. Sinds afgelopen jaar prijkt ook zijn naam op de coachjassen van alle trainers en begeleiders van VV De Fendert, wat zorgt voor een prachtige en vooral professionele uitstraling.

Voor meiden die ook willen zien of voetbal wellicht iets voor hun is, zijn er mogelijkheden voor proeftrainingen. Je kunt je altijd aanmelden hiervoor via de website van VV De Fendert en wie weet krijg jij dan binnenkort wel training van een van de kampioensmeiden Danique, Tess of Senna van de MO17 die inmiddels al trainingen verzorgen voor lagere elftallen.

Advertenties