Skip to main content

Prins Martin pakt prijs!

Mevrouw van Diepen supertrots na lezen brief



Prins Martin pakt prijs!
Prins Martin lacht terwijl Luuk hem betast. Bas houdt op de foto zijn handen thuis
Lieve mevrouw Van Diepen, ik had weinig tijd dus schrijf ik u een lange brief. Een vertrouwelijke brief. Over golfen. Over uw zoon Martin en golfen. Eigenlijk over Martin en zijn golfvrienden.

Moet u weten, Mevrouw Van Diepen; op een paar onhebbelijkheden na is Martin een goede jongen. Er zit geen kwaad in. Maar zijn vrienden, wat een stelletje is dat! Onlangs ging Martin weer eens golfen met zijn golfvrienden. Op Golfclub Princenbosch te Molenschot.
Bas van Oosten had de wedstrijddag georganiseerd. Om maar eens een markante vriend te noemen. Bas had weliswaar de baan gereserveerd maar had geen prijzen geregeld. Er viel helemaal niets te winnen! Waar doe je het dan voor? Zo dacht een andere vriend, Pascal Kreeft, er ook over. “Als er niets te halen valt dan doe ik niks”, zei Pascal. Typisch Klundert. Pascal werd dus laatste. Bas wil in zijn woonstraat graag laten zien dat hij wél vrienden heeft en had zijn buurman Peter van der Eijk uitgenodigd om mee te gaan golfen. Peter werd op een na laatste. Ben Vos is wellicht de meest spraakmakende vriend. Aan zijn vrije val komt binnen de baan en buiten de baan geen einde. De aan lager wal geraakte Ben woont inmiddels in een caravan en runt een clandestien café. Campinglife doet hem geen goed: elfde. Peter Rutters is waarschijnlijk Martins netste golfvriend. Altijd beleefd, altijd vriendelijk, altijd aardig. Heeft een soort idealeschoonzoonsyndroom. Kan wel lekker golfen. Behalve in een wedstrijd. Zijn zachtmoedige inborst heeft wat moeite met spanning en stress. Tiende dus. Geen zachtmoedige maar wel een omvangrijke inborst is te vinden bij Arjan Magielse. Ooit profvoetballer geweest. Meer gele en rode kaarten dan doelpunten. Vooral in de weken voor carnaval. Drinkt in de baan bij voorkeur bier. Nee, dat is niet waar, mevrouw Van Diepen. Arjan drinkt in de baan alleen maar bier. Nog zo’n vriend: Olaf Roks. Golft met een brace. Praat luid. Heel luid. Heeft altijd een zonnebril van Brugse Zotte op zijn hoofd. Drinkt dat ook veel maar dat is hem niet aan te zien. En het wordt helaas niet beter, mevrouw Van Diepen: Robby Haverkamp. Wordt om onbekende redenen ook wel Stanley genoemd (u weet wel; van dat mes). Exploiteert onder werktijd een commerciële appgroep met menselijke natuurfilmpjes. Robby werd zevende.

Het is me allemaal wat hè, mevrouw van Diepen. Anton Verhagen dan. Altijd vrolijk en altijd onbezorgd. En maatschappelijk betrokken. Zet zich met verve in voor de tennisvereniging. Zelfs op doordeweekse dagen is Anton regelmatig tot diep in de nacht met de tennis bezig. Komen we inmiddels bij Martins beste golfvrienden. Althans, de top vijf van de meest recente golfdag. Ger Tegelaar is enorm lui. Hij werkt namelijk al jaren niet meer. Houdt bovendien lange vakanties in Zuid-Spanje. Woont in Nederland op een golfbaan. Om jaloers op te worden, mevrouw Van Diepen. Misschien heeft u wel eens van Toon Nuiten gehoord? Schijnt er ook bij te horen (vindt vooral hijzelf). Wonderlijke man: ambitieus, gedreven, een streber zelfs. Maar bereikt niets: vlast tevergeefs al ruim 20 jaar op de titel Fendertsman van het Jaar. Stond aan het begin van de golfwedstrijd bovenaan in het klassement. Maar verloor die plaats. Luuk Frijters. Bon vivant. Flierefluiter. Zo lijkt het. Niets is minder waar. Weet precies waar het om draait: de duit en de fluit. Pakt het brons op Princenbosch. Over Bas hebben we het al gehad. Maar nu komt het, mevrouw Van Diepen: uw eigen vlees en bloed. Wat een heldenaar heeft u op de wereld gezet! Presteert bovenmaats in de slaapkamer. Onlangs mocht ik drie nachten met uw zoon in hetzelfde bed in een verzorgingshuis slapen (kom ik in mijn volgende brief op terug). Maakt niet uit hoe Martin ligt: linkerzij, rechterzij, rug, buik, Martin snurkt. En hard. Maar bovenal presteert Martin bovenmaats op de golfbaan. Werd weer eerste! Slaat en passant ook de Neary en de Longest. En pakt daarmee overtuigend de eerste plaats in het klassement. Alle recht om supertrots op deze man te zijn, mevrouw Van Diepen. Martin verdient een flinke knuffel van u!

Advertenties