Skip to main content

PWA 2 Kampioen van Nederland Libre C4.

Missie volbracht!!PWA 2 Kampioen van Nederland  Libre C4.
v.l.n.r. : Kees Rombouts, Rien van Meer, Donny Ossenblok, Jan den Hollander
De mannen van PWA 2 hadden zich voor aanvang van seizoen 2022-2023 een duidelijk doel gesteld en dat was: Het behalen van de Nederlandse Biljarttitel in de C4 Klasse.

Afgelopen jaar immers kwam PWA één overwinning tekort om naar de laatste 4 door te stoten en had het gevoel ontstond dat er “eigenlijk meer in zat.” Na het overlijden van clubicoon Maarten den Hollander, in de aanloop van dit seizoen, werd het doel een missie.
Een missie die makkelijker is gezegd dan gedaan. Er werd immers gestart met 299 deelnemende teams, verdeeld over de diverse poules in heel Nederland, georganiseerd in de C4 klasse door de KNBB. De reis naar het Kampioenschap is dus moeilijk en lang.
Gedecideerd en overtuigend werd het kampioenschap in de poule behaald, waarna in de Districtsfinale de andere poulekampioen (Dorps Koffiehuis Halsteren) in 2 wedstrijden opzij werd gezet. Vervolgens werd de Gewestelijke titel van Zuid-Nederland behaald in Oosterhout. Deze overwinning leverde PWA 2 een ticket op voor de Landelijke finale en het team plaatste zich zo bij de laatste 8 van Nederland.
Vrijdag 23 juni werd afgereisd naar Nieuwegein met Jan den Hollander, Rien van Meer, Donny Ossenblok, Kees Rombouts en de tellers/schrijvers Tommy Geerts en Janny van Mourik. Helaas was vaste teamspeler Co Bierkens niet in de gelegenheid om mee te gaan. PWA 2 had een tactische teamopstelling voor de poulewedstrijden bedacht, waarin de tegenstanders BV van Dorth (Bathmen), De Liefhebber (Duiven) en DBB (‘s Hertogenbosch) waren.

PWA begon niet erg sterk. Kees en Donny verloren hun eerste wedstrijd, daarna wonnen Jan en Rien wel hun eerste wedstrijd. Het verloop van de poule verliep verder erg spannend en het kwam er uiteindelijk op neer dat de laatste 3 poulewedstrijden per se gewonnen moesten worden door PWA. Een nederlaag van of Kees of Jan of Donny zou betekenen dat de finale niet zou worden gehaald. Met een ongekende verbetenheid wisten de drie mannen de overwinning binnen te slepen, de finale was bereikt met 3 maal een 4-2 overwinning.


De koppen werden bij elkaar gestoken en tijdens een kort maar intens teamoverleg werd de opstelling voor de finale beslist. Van te voren hadden de mannen afgesproken dat dan “de vorm van de dag” de doorslag zou geven. Rien, Donny en Jan zouden de eindklus moeten klaren.
Tegenstander in de finale was Maarschalk uit Hilversum. De 3 partijen begonnen gelijktijdig. Al snel werd duidelijk dat de mannen van PWA deze grote kans om ooit Nederlands Kampioen te worden niet zouden laten liggen. De concentratie, de focus, de vechtlust was top en toen Donny als eerste zijn partij uitstootte waarna de tegenstander van Rien in de na-beurt niet verder kwam, was het Kampioenschap een feit! De kers op de taart werd door Jan verzorgd door ook met winst af te sluiten, zodat de finale een 6-0 overwinning opleverde. De vreugde was groot, maar een klein traantje werd ook weggepinkt toen er stil werd gestaan bij waar de missie mee begon…. en die was nu volbracht!

Advertenties