Skip to main content

Repetities voor Shrek de Musical feestelijk van start

Honderd muzikanten, cast- en ensembleleden bereiden hilarische voorstelling voorRepetities voor Shrek de Musical feestelijk van start
Het fotomoment met het aansnijden van de Shrek-taart. Foto: Robert Bakker - Pictures2Keep
In het midden van de theaterzaal van De Parel stond woensdag 31 mei een enorm grote, groene taart te pronken. Met het aansnijden van deze unieke lekkernij gaven de hoofdrolspelers van 'Shrek de Musical' het startsein voor het repetitieproces. De komende 17 maanden storten zo’n honderd muzikanten, cast- en ensembleleden zich op het hilarische, spectaculaire en ook vertederende verhaal van Shrek, Ezel, Fiona, Heer Farquaad, de inwoners van Duloc en het sprookjesvolk.

'Shrek de Musical' is de volgende productie die Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart samen op de planken brengen. Dit keer is gekozen voor een familiemusical waar jong en oud van kunnen genieten. Miljoenen mensen hebben immers genoten van de computeranimatiefilms van Shrek. Nog steeds werken de avonturen van de groene Oger op de lachspieren van kinderen én volwassenen. In 'Shrek de Musical' komt het verhaal helemaal tot leven. De voorstelling zit boordevol grappen en grollen, maar ook met leuke en mooie liedjes. Hoewel de musical in eerste instantie enorm om te lachen is, zit er wel degelijk een diepere boodschap in. Namelijk dat je mag zijn wie je bent.

Start repetitieproces
In Fijnaart wordt 'Shrek de Musical' opgevoerd op 24, 25, 26 en 27 oktober 2024. Dat duurt dus nog even. Woensdag 31 mei kwamen bijna alle honderd muzikanten, cast- en ensembleleden bij elkaar om de start van het repetitieproces te vieren. In de theaterzaal van De Parel vond allereerst het befaamde fotomoment plaats, waarbij de hoofdrolspelers Jordy Marijnissen (Shrek) en Melany Comperen (Fiona) samen de taart aansneden.
Nadat iedereen had gesmuld van de prachtige en heerlijke taart, was het tijd om nader met elkaar kennis te maken. Want ook in deze productie zitten nieuwe gezichten.

Komende maanden
De komende maanden gaan de deelnemers aan de slag met het instuderen van de teksten, liedjes, muziek en dansen. Tussendoor wordt er ook hard gewerkt aan de kleding, decors, rekwisieten, techniek en al wat er bij deze uitdagende productie komt kijken. Daarbij is alle hulp van harte welkom. Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oktober 2024
Het publiek moet nog even geduld hebben. Pas op donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagmiddag 27 oktober 2024 wordt Shrek de Musical opgevoerd in De Parel in Fijnaart. Eén tip: noteer deze data alvast in de agenda, deze voorstelling wordt echt een feest!

Advertenties