Skip to main content

Robert Moorman swingt op Swinckelsche

Nationaal hitterecord weerhoudt Fendertsmannen® nietRobert Moorman swingt op Swinckelsche
Robert wordt uitbundig gefeliciteerd door Wim. De wulpse wisselbeker is nog altijd vermist
De warmste temperatuur ooit op 8 juli werd gemeten in Eindhoven met een bedwelmende 34,3 graden Celsius. En waar speelden uw dierbare Fendertsmannen® toen hun maandelijkse wedstrijd? Juist op de Swinckelsche, onder de rook van Eindhoven.

Enkele maanden geleden las u in deze courant een verdiepende psychologische analyse over wat de unieke Fendertsmannen® in al hun diversiteit bij elkaar houdt. In de vervolganalyse stuitte uw golfverslaggever op waardering. Waardering voor elkaar in alle diversiteiten, kwaliteiten en gebreken. In het bijzonder de waardering die Fendertsmannen® van elkaar terug ontvangen. Immers beste lezers, het is een universele waarheid dat wat de mens veruit het meest waardeert aan zijn medemens is de waardering die hij zelf ontvangt van diezelfde medemens. Laat deze wijsheid rustig indalen, beste lezers. En nu we toch het sociale domein rondom de Fendertsmannen® aan het verkennen zijn, snijden we een ander sociaal en actueel thema aan: inclusiviteit. Uw Fendertsmannen® staan voor een samenleving waarin alle mensen ongeacht hun achtergrond, cultuur, genderidentiteit, seksuele geaardheid, religie, fysieke en mentale kenmerken zich gewaardeerd voelen. Om de diversiteit binnen de Fendertsmannen® een beetje overzichtelijk te houden stellen zij slechts enkele voorwaarden. Om erbij te horen moet je een heterogene man zijn (het drinken van verse muntthee en zittend plassen is overigens wel toegestaan), van middelbare leeftijd, blank, alcoholistische gedragskenmerken vertonen en kunnen golfen. En daarmee komen we op waar het allemaal om draait: golfen.

Overdosis
Tot eenieders waardering was Ben Lauwers weer van de golfpartij waardoor de schaamvolle laatste plaats met gemak kon worden vermeden. Alhoewel longhitter Peter Rutters wat dat betreft nipt met de schrik vrij kwam. De handen van thuisbouwvakker Anton Verhagen stonden nog in de hamer- & kwaststand. Pascal Kreeft kan behalve de Neary momenteel weinig waardering voor het nobele golfspel opbrengen. Arjan Leijten had gehoord dat je met warm weer je handen moet inwrijven met talkpoeder. Net zoals turnsters. Alhoewel het hem niet aan te zien is, was Arjan zoals wel vaker gulzig. Te gulzig en nam steevast op elke teebox een overdosis van het witte poeder.

Hittebestendig
In de middenmoot treffen we op de 10e plaats organisator Wim van Alphen aan. Omdat Wim nogal een grote oppervlakte bloot moet stellen aan de hete buitenlucht, heeft Wim bovengemiddeld last van de hitte. Ook married Martin van Diepen kon deze hitte niet waarderen. Zijn waardering ging voornamelijk uit naar bruid Helena die in hun wittebroodsweken vurig verlangend op hem zit te wachten. Rene Consenheim had een zware dag. Extra doses insuline hadden onvoldoende baat. Wel op de terugweg op de achterbank van de Tesla een lekker dutje gedaan. Het eerdere voorspel van Olaf Roks met boezemvriend Mario op deze baan bleek van weinig waarde: zevende. Bij aanvang op de hete teebox van hole 1 vertelde Bas van Oosten dat hij thuis de witte neger wordt genoemd vanwege zijn fysieke kenmerken. De Fendertsmannen® keken elkaar meewarig aan. Moet dat nu? En voldoet Bas met deze ontboezeming eigenlijk wel aan de inclusiviteitsvoorwaarden van de Fendertsmannen®? Bas bedoelde echter dat hij thuis wordt gewaardeerd vanwege zijn hittebestendigheid. Onze witte neger werd zesde.

Depressie
In de top vijf treffen we op de vierde plaats Ger Tegelaar. Ger heeft langdurig hittestage gelopen in Zuid-Spanje, vandaar. Robby Haverkamp deed waardevolle zaken in het algemeen klassement door met zijn derde plaats Wim voorbij te streven. Toon Nuiten heeft inmiddels een afspraak bij de huisarts vanwege aanhoudende depressieve klachten. Met dank aan ex-schoonmoeder Adri voor de medicinale steun voor de pijn in zijn ruggetje, verstevigde Ben Vos namelijk zijn koppositie in het algemeen klassement door tweede te worden. Moet voorzitter Toon echt bij de seizoensafsluiting op 18 november dit kleine mannetje met groot ego loven en huldigen? Waardeloos. Hoeveel Prozac en Seroxat heeft Toon -die nimmer Fendertsman® van het jaar werd- nodig om deze rampspoed te kunnen verwerken? Op de Swinckelsche kunnen spelers een Ezi-golf tourer® huren. Het aanzicht van de rondrijdende Ezi-golfers kon Robert erg waarderen. Kassa! Met 37 punten pakte Robert de dagoverwinning. Kassa!

Advertenties