Skip to main content

Rousseau chocolade opent winkel in KlundertRousseau chocolade opent winkel in Klundert
Foto Els Leijten
Pasen, Valentijnsdag, Kerst of gewoon zomaar. Allemaal momenten wanneer we graag een stuk chocolade eten. Dat kan een simpele reep zijn, maar ook de mooiste kunstwerkjes. Van gepersonaliseerde bedankjes op een chocoladetablet tot onderwerpen in alle vormen, kleuren en maten die je je maar kan bedenken. Chocoladewinkels leven zich uit om de mooiste creaties neer te zetten. In Klundert is er vanaf zaterdag 16 maart ook zo`n winkel: Rousseau Chocolade.

Rousseau chocolade is een familiebedrijf uit Sittard, Limburg, waar zij al meer dan 50 jaar chocolade maken. Het bedrijf verspreidt zich sinds een paar jaar als een chocoladevlek over Limburg en West-Brabant uit. Nu is Klundert dus aan de beurt.

Pop-up winkel

Sinds 16 maart kan men in het winkelcentrum naast de Albert Heijn alvast een voorproefje krijgen. Het is namelijk het eerste half jaar een pop-up winkel met een deel van het assortiment. Tijdens de periode van de pop-up zet de winkel, die gerund wordt door Wendy Oord en haar collega Sonja Rijndorp, hun mooiste creaties neer. Nu Pasen en de lente er aan komen, staan er vele soorten paaseieren, van heel klein naar heel groot, paashazen, kuikentjes en nog veel meer. Er zijn natuurlijk de welbekende smaken melk, puur en wit, maar je vindt er ook de bekende pindarotsjes, bonbons en geboortepresentjes.

Een echte winkel

Medio 2024 vindt er een flinke verbouwing plaats, waarna de vaste winkel, op dezelfde locatie, zal openen. Vanaf dan kunnen mensen ook kiezen uit het volledige assortiment. Men kan denken aan bonbons, maar ook zoet beleg als hagelslag en vlokken. Ook kunnen ze dan zelf samenstellen welke chocolade en welke smaken ze willen.  Nu zijn alle producten nog voorverpakt, paaseitjes zitten bijvoorbeeld al in zakjes. Volgend jaar Pasen kan iedereen zelf zijn zakje samenstellen. Maar wil je nu zelf iets gepersonaliseerds voor je bedrijf of vereniging? Dan kan dat ook, dit wordt precies naar wens door Rousseau gemaakt.

Klundert is niet de enige plaats waar het bedrijf zich zal vestigen. In de komende periode zullen er op meer plaatsen in West-Brabant winkels openen.  

Advertenties