Skip to main content

Schoolstartpakket voor gezinnen met laag inkomen

 Alle kinderen mogen meedoenSchoolstartpakket voor gezinnen met laag inkomen
Over een aantal maanden gaan de kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen in onze gemeente naar een nieuwe school. Een spannende en leuke tijd voor deze jonge pubers, maar ook een dure. Vaak worden er nieuwe schoolspullen gekocht, zoals een nieuwe fiets of een mooie tas.
  1. “Niet alle ouders kunnen deze spullen betalen. Zij kunnen een schoolstartpakket aanvragen bij Stichting Leergeld Noord-West Brabant”, licht wethouder Bennie Blom toe.

In dit bericht leest u wat deze regeling inhoudt, wanneer u in aanmerking komt en hoe u deze kunt aanvragen.

Wat krijgt uw kind?

Stichting Leergeld Noord-West Brabant biedt een schoolstartpakket aan kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan. Na een intakegesprek en een inkomenstoets van de ouder(s) wordt bepaald of het kind in aanmerking komt voor een pakket. Het schoolstartpakket bestaat uit de volgende spullen:

- schoolbenodigdheden (o.a. schriften, kaftpapier, usb-stick, schoolagenda);

- schooltas;

- fiets.

Tijdens de intake kijkt een intermediair met u mee of uw gezin misschien óók in aanmerking komt voor andere ondersteuning van Leergeld of voor andere regelingen. “Wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Op school, een sportvereniging of bij de scouting. Want nu meedoen, is straks meetellen”, legt Annelieze Heijliger van Stichting Leergeld uit.

Hoe werkt het voor u?

U krijgt email van Stichting Leergeld Noord-West Brabant waarin staat welke spullen mogen worden gekocht, bij welke winkel en voor welk bedrag. Deze brief geeft u aan de winkelier. De spullen zoekt u uit in de winkel en u neemt deze zelf mee. U krijgt dus geen geld van Stichting Leergeld. De winkelier stuurt vervolgens de factuur naar Stichting Leergeld.

Voor wie is deze regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor inwoners met een netto besteedbaar inkomen tot 130% van het bijstandsniveau (de hoogte van de bijstandsuitkering). Dit mag inkomen uit werk, maar ook een uitkering zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over het schoolstartpakket kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld Noord-West Brabant via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website. Ook voor meer informatie: www.leergeldnoordwestbrabant.nl

Advertenties