Skip to main content

SchuldHulpMaatje Moerdijk helpt bij financiële problemenSchuldHulpMaatje Moerdijk helpt bij financiële problemen
Maar liefst één op de vijf huishoudens in Moerdijk heeft financiële problemen. Dat is veel. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Moerdijk op zoek.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers, de z.g. Maatjes van SchuldHulpMaatje, doen dat. Samen lukt ‘t.

Hoe eerder de mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Elk jaar krijgen ongeveer 35 gezinnen in de gemeente Moerdijk hulp bij hun financiële problemen door 20 gecertificeerde Maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.schuldhulpmaatje.nl locatie Moerdijk of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0629190778

De coördinatoren Ine Mastenbroek, Miranda Nouwen of Geert Knook nemen dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Heel belangrijk

Geheimhoudingsplicht

Om iemand die zich aanmeldt te kunnen helpen, heeft de coördinator een aantal gegevens nodig. Die worden opgeslagen in een goed beveiligd digitaal dossier. Natuurlijk wordt daarvoor eerst toestemming van de hulpvrager gevraagd. Alleen het Maatje van de hulpvrager en de coördinator hebben toegang tot die persoonsgegevens. Het Maatje en de coördinator hebben bovendien geheimhoudingsplicht.

De coördinatoren:

Ine Mastenbroek,

Miranda Nouwen,

Geert Knook.

 

Advertenties