Skip to main content

Sportclub 50+ Fijnaart zegt: KOM ER BIJ!Sportclub 50+ Fijnaart zegt: KOM ER BIJ!
Onze club mag dan misschien de naam hebben van oude mannenclub, niets is minder waar, want de jongste leden hebben Abraham nog niet eens gezien. We zijn een gemĂȘleerd gezelschap, dat op zoek is naar uitbreiding van het ledenbestand.

Hadden we een paar jaar terug nog een ledenstop, nu staan we open voor nieuw 50+ bloed (mag ook 45+ zijn hoor). De leden van onze sportclub komen wekelijks om 19.00 uur op de woensdagavond in de mannenkleedkamer van De Parel bijeen, om na het omkleden gezamenlijk de sportzaal te betreden. Let wel: het is beslist geen theekransje. We gaan er anderhalf uur redelijk (lees: behoorlijk) fanatiek tegenaan. Een gemiddelde sportavond ziet er als volgt uit: de eerste tien tot vijftien minuten gebruiken we voor de bekende opwarmoefeningen om de spieren los te maken en eventuele blessures met koude spieren te voorkomen. We hollen wat, we rennen (vooruit en soms ook achteruit), af en toe een sprintje, we springen, we doen aan opdrukken en daarna rekken en strekken we. Vervolgens een spel waarbij vaak een bal de hoofdrol speelt (zaalvoetbal, zaalhockey, basketbal, of noem maar op) of iets anders, bijvoorbeeld badminton. Dit alles onder deskundige leiding. Als klapstuk wordt er de laatste drie kwartier gevolleybald. Zoals eerder gemeld gaat het er vaak erg fanatiek aan toe, maar de humor wordt zeker niet vergeten en de lachspieren worden regelmatig aangespoord. Nog lang niet moe maar wel voldaan en soms met een beetje spierpijn keren de sporters na anderhalf uur broodnodige beweging huiswaarts. 
Lijkt deze sportieve activiteit u wat, dan kunt u zich op diverse manieren aanmelden bij onze secretaris, namelijk per telefoon: 06-37303285, per digitale post naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of, en misschien nog beter, schroom niet en kom vrijblijvend op een woensdagavond in De Parel nader kennismaken. Of gelijk meedoen; is nog leuker.
Aanstaande woensdag kan het al want wij zijn er dan rond de klok van 18:55 uur. U zult zich vast en zeker direct bij ons thuis voelen. Bewegen is gezond, sterker nog: bewegen moet!
Dus mannen: grijp die kans en kom erbij! Tot woensdag?!
Jan Gorter

Advertenties