Skip to main content

Sportief Internationaal Voetbaltoernooi bij vv De FendertSportief Internationaal Voetbaltoernooi bij vv De Fendert

Als op zaterdag 8 juni de poorten van het sportpark weer open gaan, klinkt de muziek al over het sportpark heen. Als ook niet veel later de eerste elftallen (de een wat brakker dan de ander) binnendruppelen, weten we weer hoe laat het is: ITVLE 2024! Hoewel het deelnemersveld door de jaren heen flink geslonken is, mag dat de pret niet drukken. Dit jaar hebben we 10 herenelftallen en 4 damesploegen. Uiteraard ontbreekt de meest trouwe ploeg ook dit jaar weer niet: Silkeborg IF uit Denemarken.

Silkeborg IF is er vanaf het eerste uur al bij. ITVLE (Internationaal Toernooi Voor Lagere Elftallen), ooit opgezet als toernooi waar verschillende buitenlandse verenigingen en onze eigen lagere elftallen aan deelnamen, is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm gezellig, maar iets minder ‘internationaal’ toernooi. Een soort TVLE eigenlijk…

Door de jaren heen hebben niet alleen teams uit Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Italië. Frankrijk en Engeland deelgenomen aan het toernooi maar ook teams als Quick Boys, Oud RBC, Oud Feyenoord, vv Valken (Valkenburg) en Kalmthout. De laatste jaren bestaat het toernooi met name uit vv De Fendert-elftallen en ploegen uit de omgeving. Helaas hebben we de laatste jaren veel te maken met last-minute afmeldingen en organisatie die steeds verder uitdunt, waardoor het lastig gaat worden om het toernooi in stand te blijven houden. Gelukkig hebben we voor dit jaar weer een mooi deelnemersveld en hebben we weer genoeg scheidsrechters weten te vinden. Zonder de aanwezigheid van deze scheidsrechters en alle andere vrijwilligers is er sowieso geen toernooi, dus daar zijn we weer ontzettend blij mee.

Als het toernooi erop zit, zal het eerste elftal van De Fendert zijn eerste nacompetitiewedstrijd spelen. Een mooi toetje dat alle support kan gebruiken!

Tijdens deze editie zal er natuurlijk ook weer een barbecue zijn, die gefaciliteerd wordt door De Graanbeurs. Als de magen zijn gevuld, kan de feestavond met DJ beginnen! De kantine staat dan letterlijk heel de avond op zijn kop. Dat is een kroon op de dag! Wij gaan duimen voor goed weer en hopen weer op een mooie, sportieve en vooral gezellige dag!    

Organisatie ITVLE

Advertenties