Skip to main content

Strijense strijdlust Arjan Leijten

Calimero-effect op de golfbaanStrijense strijdlust Arjan Leijten
Organisator Wim past maar net op de foto, Winnaar Arjan houdt zijn buik in, Toon wilde ook een keer op de foto
Afgelopen zaterdag speelden uw dierbare Fendertsmannen® de spannendste golfronde in tijden. Met nog maar twee wedstrijden te gaan is strijd om de meest prestigieuze titel van de Fendert nog niet beslist. Weet Ben Vos zijn reeds langdurrende koppositie vast te houden?

Kadedijk
De Kadedijk is zwanger van de spanning. Er wonen daar maar liefst drie Fendertsmannen® die nog in de race zijn. Naar verluidt wordt er aan de dijk slecht gegeten en geslapen. De markt voor stimulerende middelen wordt afgestruind op darkweb en andere sites waar normale gezagsgetrouwe burgers nog nooit van gehoord hebben. Roddels worden verspreid om de tegenstanders uit evenwicht te brengen. Wie blijft overeind onder deze helse omstandigheden? Zoals u weet beste lezers, sparen de Fendertsmannen® elkaar niet. Niet in de baan en niet daarbuiten. Met de grootst mogelijke genegenheid voor elkaar worden bijzondere kwaliteiten, eigenschappen en gebeurtenissen karikaturaal gemaakt en somtijds geridiculiseerd. Uw verslaggever houdt u via deze lokale courant op de hoogte van de rake opmerkingen. De golfadonissen schieten verbaal met scherp op elkaar, zo kunnen we wel stellen. Sporadisch dwaalt zo’n verbale kogel wel eens af en raakt abusievelijk iemand anders. En ingeval men zich geraakt voelt: dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling van uw Fendertsmannen® noch van deze krant. Wim van Alphen kan Ben Lauwers wel schieten: Ben boekte voor deze wedstrijddag de Hooge Rotterdamsche, vertrok vervolgens naar Bangkok en droeg het restant van de organisatie over aan Wim. In Rotjeknor klettert het water met bakken uit de hemel en overweegt men daarom daags voor de spannendste golfronde in tijden de baan te sluiten. Of Wim dit maar even oplost… groetjes uit Bangkok. Wim manifesteert zich als een ware crisismanager (lang geleden dat Wim werkzweet heeft ervaren) en weet na een off-the-record tip van Peter Rutters de Strijensche Golfclub te boeken.

Calimero
Nu de vaste rode lantaarndrager in Bangkok verblijft wordt een extra wedstrijdelement toegevoegd. Ger Tegelaar, Anton Verhagen en Bas van Oosten panikeerden in de baan en scoorden alle drie een aantal punten wat een score op negen holes niet zou misstaan. Bas kampt in toenemende mate met gewetenswroeging als gevolg van zijn overloperij van Bergvliet naar de Wouwse Plantage. De overloper moest daarom de laatste plaats incasseren. Arjan Magielse deed weer niet mee voor de punten maar voor de gezelligheid. Collegaoverloper Peter Rutters deed wel mee voor de punten maar behaalde die niet. Olaf Roks kan beter gaan sparen voor een nieuwe driver. Robert Moorman kwam met zijn Ezitourer en werd voor de wedstrijd zowaar belangstellend benaderd door het baanmanagement. Roberts bijnieren begonnen terstond verkoopadrenaline aan te maken; weer een deal binnen handbereik of? Of Robert zijn vehikel even uit de weg wilde zetten...
Koploper en Kadedijker Ben Vos moest vandaag hoog scoren als hij de felbegeerde titel Fendertsman van het Jaar 2023 veilig wilde stellen. En het was nota bene zijn verjaardag! De eerste plaats, een mooi verjaardagskado van zijn golfvrienden... Ben, volg de wijze woorden van Charlie Munger: “To get what you want, you have to deserve what you want”. Andere Kadedijker Luuk Frijters had tenminste een top drie notering nodig om zijn kansen te behouden. Het darkweb bleek geen oplossing te hebben geboden: achtste plaats. “Golf is played on a 5 inch course: the distance between your ears”. Lex vierde mentaal echter de verjaardag van zijn lief en werd zevende. Longhitter Martin van Diepen overweegt over te stappen naar Bergvliet en behaalde met de Longest een extra punt. Pascal krijgt zijn swing weer te pakken: vijfde. Kadedijker Robby Haverkamp verzaakte niet. Zijn goede spel leidt Robby naar de tweede plaats in het algemeen klassement! Geheel tegen alle natuurkundige golfwetten in bemachtigde Toon Nuiten een plaats in de top drie. Zijn beste prestatie dit jaar. En de afgelopen jaren. Langste Fendertsman Wim van Alphen had profijt van zijn last minute baanwissel. Wim speelde formidabel en behaalde ook nog extra punten met de Neary en de Leary. Met deze manoeuvre bracht Wim het Calimero-effect in de praktijk: Wim pakte de koppositie af van Ben. Terwijl uw trouwe verslaggever door de baan met uw dierbare Fendertsmannen meeliep kreeg hij het liedje van The Beatles maar niet uit zijn hoofd; “We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine…” Voor de tweede keer op rij veroverde Arjan Leijten de eerste plaats. Zijn speelse strijdlust op de Strijense stuwde Arjan omhoog naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

Advertenties