Skip to main content

Surplus on tour: Samen, voor Elkaar

Op zoek naar meer vrijwilligersSurplus on tour: Samen, voor Elkaar
MOERDIJK. Dat corona een hoop veranderingen heeft gebracht merkt Surplus ook binnen het vrijwilligersbestand. Tijd voor actie dus! “Maar dat kunnen we niet alleen”, vertelt projectleider Renske Donkers. “Samen met de inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties gaan we aan de slag. Op 1 november aanstaande is er een eerste vrijwilligersevent in De Graanbeurs voor iedereen in Fijnaart en Heijningen die iets wil weten over vrijwilligerswerk.”

Met de slogan ‘Samen, voor Elkaar’ gaat Surplus de kernen van de gemeente Moerdijk in om binnen iedere kern op een passende manier verbindingen te leggen en nieuwe potentiële vrijwilligers te ontmoeten. Renske vertelt: “Vooral binnen de informele zorg van Surplus hebben we van veel vrijwilligers afscheid moeten nemen. In een periode waarin iedereen afstand moest bewaren, was het voor vrijwilligers die veelal ingezet werden binnen gezinssituaties ter ondersteuning van de mantelzorgers ook lastig om steeds opnieuw hun grenzen te moeten bepalen en konden zij niet altijd hun vrijwilligerswerk doen. Soms lag het zelfs een poosje stil en in die tijd vulden ook veel mensen op een andere manier hun tijd in. Naar aanleiding van dit signaal bedachten we een plan waar we nu handen en voeten aan gaan geven. Surplus is daarbij de kartrekker, maar legt zo veel mogelijk verbindingen binnen de kernen om het met elkaar te doen. Want dit kunnen we alleen maar samen oppakken!”

Start in Fijnaart en Heijningen

“We starten in Fijnaart en Heijningen” waar op dinsdagavond 1 november van 19.00 tot 21.00 uur in De Graanbeurs een event is waar lokale clubs, verenigingen en vrijwilligersorganisaties zich presenteren en waar allerlei vrijwilligersvacatures te vinden zijn. Vanuit Surplus zijn medewerkers van de informele zorg aanwezig, maar ook sociaal werker Melissa Dewel en de nieuwe coördinator Vrijwilligerscentrale Moerdijk, Esther Vlasblom.

Meer informatie en aanmelden

Alle inwoners van Fijnaart en Heijningen zijn van harte welkom. Verenigingen en organisaties kunnen zich tot 21 oktober aanstaande aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bel voor meer informatie over deze avond naar Renske Donkers, 06 – 236 40 824 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties