Skip to main content

Ter intro week 28

Aardig doen



Ter intro week 28

Half juni werden de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd. Dit grote multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt één keer per twee jaar plaats. Deze keer had onze provincie de eer om gastvrouw/gastheer te zijn. Meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines namen het tegen elkaar op. Ik had mazzel; ik mocht aanwezig zijn bij de openingsceremonie in Breda en ook een handje helpen tijdens het voetbaltoernooi in Tilburg.

Wat was de atletenparade schitterend, met al die blije, trotse en vrolijke gezichten. En ook het afleggen van de eed door de officials en de atleten, het ontsteken van de Olympische vlam, de muzikale en andere intermezzo’s, de mooie woorden die werden gesproken door de verschillende ambassadeurs… allemaal wauw!

Maar wat vooral opviel dat weekend… iedereen was aardig! Niet dat de scheidsrechters tijdens de potjes voetbal duimen konden draaien, zeer zeker niet! Want ook hier passeerden stiekeme schwalbes, loeiharde tackles, tijdrovende tijdrekkers en vijandige duwtjes in de rug de spreekwoordelijke revue. Maar het bleef allemaal aardig, lief en vriendelijk dat weekend. Kon het maar altijd en overal zo zijn!

Wat als iedereen voortaan een beetje aardiger doet? Of het in ieder geval probeert. Niet alleen tijdens het sporten, maar altijd en overal. Dus in de politiek, het verkeer, het voetbalstadion en in de kroeg. Maar ook op straat en op de camping… Doe aardig, wees lief! En dan liefst niet alleen vandaag, maar ook morgen, volgende week en op derde kerstdag. Doet u mee? En jij ook? Dat zou ik nou eens aardig vinden!

Albert Bienefelt

Advertenties