Skip to main content

Van de redactie

Wat eten we vandaag.



Van de redactie

"Wat eten we vandaag?" Die vraag zit vaak in mijn hoofd, of stel ik aan mijn man en kinderen. Als 50-jarige werkende moeder ben ik om 5 uur klaar met werken, waarna ik snel naar de supermarkt ga. Maar wat kies ik nu weer uit? Waar heb ik zin in om te koken?

Al een paar jaar zit ik bij een kookclub in Zevenbergen. Het begon met een Italiaanse kookcursus en inmiddels volgen we regelmatig workshops. Met een groepje kookliefhebbers bereiden we samen het eten voor en daarna genieten we van onze creaties.

Onlangs werd ik gevraagd om te koken voor de kookclub van het Jan Punthof. Dat leek me een leuke uitdaging, al was de keuken beperkt: vier kookpitten, geen oven, en geen afzuiging. Gelukkig was er wel goede hulp en vooral veel gezelligheid. De dames hielpen mee met schillen en snijden en zo hadden we een gezellige avond. Het is een mooi initiatief om buren beter te leren kennen.

Mijn liefde voor koken komt denk ik van mijn vader. Toen ik 17 was, maakte hij altijd van die heerlijke kippenbouten. Hij slachtte zelf een kip en braadde die vervolgens met peper, zout en een vleugje kaneel. Met Kerst had hij ooit een recept voor gevulde kalkoen uit de Story gehaald. Hij had er zoveel werk aan gehad dat hij de dag ervoor alles in de bijkeuken had gezet. Wat we niet wisten, maar onze hond wel, was dat de deur niet goed dichtzat. Je raadt het al: op eerste kerstdag ontdekten we dat de hond alles had opgegeten. We hebben toen friet gegeten, gezellig samen schillen en snijden. Dat is een kerst die we nooit meer vergeten!

Advertenties