Skip to main content

Ter IntroTer Intro

The swedest things

Hej och välkommen!

Gek, opeens een Zweedstalige begroeting.

Hmm, misschien toch niet zo gek, want dit schrijf ik vanuit de trein tussen het Zweedse Laxå en Stockholm. Terug naar Nederland na een fantastische vakantie met twee vriendinnen in het prachtige Tiveden.

Zweden, het land van Astrid Lindgren, H&M, Spotify, Zlatan, natuur en nog zoveel meer. Het land waar op de een of andere manier al mijn leven lang mijn hart ligt.

Al schrijvend kijk ik naar buiten. De typische rode huisjes, een kraakhelder meer, bossen en zelfs elanden schieten voorbij. De trein raast door een uitgestrekt land, een land waar de tijd soms lijkt stil te staan. Het is hier zo rustig, lieflijk en vooral stressloos en prestatiedrukloos. Met mijn hoofd rustend op mijn handen probeer ik, kijkend naar buiten, na te denken. Hoe zou het zijn om hier te leven? Zou ik hier echt gelukkig kunnen zijn? Het klinkt cliché, maar hier zijn voelt echt als helend, als iets spiritueels. Minutenlang zit ik zo. Dan zie ik in de verste verte de eerste gebouwen van Stockholm opdoemen. Een hoofdstad, maar nog steeds vol groen en rust.

“Hej!” ik schrik wakker uit mijn gedachten. Een serveerster komt ons wat lekkers aanbieden. In het Zweeds bestel ik voor mijn vriendinnen en mezelf. Ze pakt de bestelling uit het karretje en geeft lief glimlachend een knipoog. De energie die ik hier de afgelopen weken heb gevoeld is iets speciaals. Ik realiseer me dat ik hier veel vaker wil zijn, en misschien ooit… emigreren? In ieder geval, volg je hart, want dat klopt altijd!

Advertenties