Skip to main content

The best of...SISTER ACTThe best of...SISTER ACT
De poster van de Oranjevaanproductie Sister Act uit 2009
Op 24 en 25 maart voert Oranjevaan haar nieuwe productie The best of…MUSICALS op. Dit is een wervelende show waarin het publiek wordt meegenomen in het verhaal dat gaat over de mooiste, bekendste, grappigste en meest ontroerende musicalnummers aller tijden. In deze rubriek nemen ensemble-leden Daphne Haverkamp en Merel Vermunt je alvast mee langs een aantal van deze verhalen, waarvan je de nummers zult horen tijdens de show. Met deze week in de spotlights: SISTER ACT

Sister Act begon als Amerikaanse film in 1992. Een jaar later volgde deel 2. De films waren en zijn erg populair. De eerste van de twee is een echte filmhit geworden en heeft meerdere awards gewonnen. Uiteraard zijn er ook meerdere musicalvertolkingen gemaakt. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op de eerste film. Een van de bekendste is de Broadwayversie; deze ging in première in april 2011. Er waren hoofdrollen voor onder andere Raven Symoné als Deloris Van Cartier en Carolee Carmello als Mother Superior.

Op zoek naar de juiste noot
Deloris van Cartier is een nachtclubzangeres in een club in Reno. Daar is ze plots getuige van een moord. Ze stapt met haar verhaal naar de politie. Omdat dader Vince haar nu zeker uit de weg zal willen ruimen, besluit de politie Deloris voor haar eigen veiligheid tot de hoorzitting onder te laten duiken in een klooster.

Ze wordt in het klooster opgenomen als een non genaamd Zuster Mary Clarence. Alleen de hoofdzuster weet dat ze geen echte non is. Ze voelt zich niet bepaald thuis. Als ze met twee andere nonnen naar een pub gaat, wordt ze door de hoofdzuster voor straf in het koor gezet. Omdat ze niet anders kan, besluit ze de boel in het klooster maar eens op te fleuren en haar zangtalent te gebruiken om de nonnen (die bijzonder vals zingen) te leren zingen en daarmee meteen de kerk bij het klooster weer wat uitnodigender te maken voor het publiek.

Wist je dat…
…Oranjevaan deze musical al eens opgevoerd heeft? Dat was in 2009. Een aantal van de deelnemers van The best of…MUSICALS deed ook mee in Sister Act.


… De kerk waarin Deloris van Cartier in de film onderduikt, de St. Paul's Catholic Church is? Deze ligt in Noe Valley, een buurt in San Francisco. Voor de opnames werden de winkels voor de kerk omgebouwd om er meer uit te zien als een getto.


…Broadway de musical gekocht heeft van het Nederlandse musicalbedrijf Stage Entertainment? Joop van den Ende heeft met zijn bekende bedrijf de musical geproduceerd. Daarmee was het de eerste Nederlandse musical op Broadway sinds negen jaar.

Advertenties