Skip to main content

The Civilized treedt op in d’Engelenburgh

Americana-muziek met een vleugje countryThe Civilized treedt op in d’Engelenburgh
Op zondag 21 april geeft de akoestische band The Civilized een bijzonder concert in d’Engelenburgh in Fijnaart. Nienke Verboom, Laura ten Hoedt en Ronald Schram brengen een sprankelende show met dubbelstemmige melodieuze zang en warme gitaarklanken. Nu eens gevoelig en melancholisch, dan weer opzwepend met een vleugje country. Een afwisselend programma met ook uitleg en achtergrondverhalen tussendoor.

Ronald (gitarist), Nienke (zang) en Laura (zang) spelen onder de naam The Civilized Americana-muziek. Het trio ontstond vanuit de liefde voor de muziek van The Civil Wars, en is inmiddels uitgebreid naar nummers van Simon&Garfunkel, Dolly Parton, the Chicks, First Aid Kit en meer.
Zij spelen graag op bijzondere locaties (forten, duinen, kasteeltuinen, huiskamers en theaters) en waar zou je dan beter kunnen zijn dan in d’Engelenburgh in 'ons' dorpshart?

Over The Civilized
The Civilized is een akoestische band uit Haarlem, opgericht in 2016 door zangeres Nienke Verboom en gitarist Ronald Schram. Al snel voegde Laura ten Hoedt zich als tweede zangeres bij The Civilized. Het idee voor de band ontstond uit liefde voor de Americana-muziek van het Amerikaanse duo The Civil Wars en is een ode aan deze prachtige subtiele muziek.
Na een periode van intensief studeren en repeteren was The Civilized in februari 2017 voor het eerst op het podium te bewonderen.
De bandleden hebben, los van elkaar, in het verleden al aardig aan de weg getimmerd. Zo waren Nienke en Laura beide onderdeel van The Theater Equation (vier rock-operashows in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam in 2015) en zongen zij in diverse bands. Ronald speelt al 20 jaar in diverse bands.

Reserveren
Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 21 april begint om 14.30 uur. De toegang is € 15,- incl. koffie/taart. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici, bij goed weer heerlijk in de tuin.

Advertenties