Skip to main content

Tomatenkweekster Henriëtte van den Hoek te gast bij Vrouwenvereniging Fijnaart en Omstreken

Een fantastische vertelsterTomatenkweekster Henriëtte van den Hoek te gast bij Vrouwenvereniging Fijnaart en Omstreken
Foto 1 Henriëtte van den Hoek Natuur Tomaat Dongen
Een leerzame avond

Tomatenkweekster Henriëtte van den Hoek (Natuur Tomaat) uit Dongen was op dinsdagavond 21 mei te gast bij Vrouwenvereniging Fijnaart en Omstreken. Zij vertelde hoe zij samen met haar man Alfons eind 2015 is gestart met het biologisch telen van diverse groenten. In de kas kweken zij op biologische wijze verschillende soorten tomaten, zoals cherry-, san marzano-, cocktail roma- en trostomaatjes, alsmede komkommers en paprika’s. Van de eigen tomaten maken zij weer sauzen voor de soep en de pasta maar ook tomatenjam en chutney. Zij verkopen de verse en houdbare producten ook in hun biologische boerderijwinkel en in boerderijwinkeltjes in de nabije omtrek.                                                                                             

Je kunt bij Henriëtte en Alfons ook workshops volgen in de kaskeuken en er worden rondleidingen voor volwassenen en kinderen gegeven. Op een deel van hun terrein teelt iemand aardbeien in plastic tunnels.

Alfons en Henriëtte hebben nog heel veel plannen voor de toekomst met o.a. hun voedselbos/agro forestry (waarbij bosbouw en landbouw worden gecombineerd), o.a. verschillende vruchtdragende bomen, appelbomen met daartussen struiken, peren- en pruimenbomen en een notenboomgaard.

Henriëtte is een fantastische vertelster, zij vertelde uitgebreid over hun plannen en wat er allemaal al is gerealiseerd. De 60 aanwezige dames hebben veel geleerd maar vooral ook genoten van de manier waarop Henriëtte haar verhaal bracht. Een leerzame, gezellige, vrolijke topavond voor Vrouwenvereniging Fijnaart en Omstreken.

Advertenties