Skip to main content

Ton Haverkamp ontvangt koninklijke onderscheiding voor uitzonderlijke inzetTon Haverkamp ontvangt koninklijke onderscheiding voor uitzonderlijke inzet
Foto Jan Gorter
Een grote verrassing wachtte Ton Haverkamp vrijdagmorgen. Op de hoek van de straat waarin hij woont, stond zijn familie vol opwinding te wachten om hem te verrassen met welverdiende eer. De langdurige toewijding van Ton als vrijwilliger en zijn betrokkenheid bij publieke zaken hebben hem tot een buitengewone kandidaat gemaakt voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al sinds 1988 is Ton een toegewijd lid van het CDA, waar hij niet alleen zijn politieke betrokkenheid heeft getoond, maar ook een bewonderenswaardige inzet voor lokale belangen. Als voormalig raadslid van de gemeente Fijnaart & Heijningen en als voorzitter van CDA Moerdijk heeft hij steeds gefungeerd als een verbindende kracht, altijd gericht op het algemeen belang.

Ondernemersvereniging
Echter, Tons inzet gaat verder dan alleen politiek. Als voorzitter van de Ondernemersvereniging Fijnaart heeft hij zich acht jaar lang ingezet voor de belangen van lokale ondernemers. Bovendien heeft hij als initiator en secretaris/penningmeester een cruciale rol gespeeld in de oprichting en voortgang van de lokale energiecoöperatie Energiek Moerdijk. Deze stichting beheert onder andere financiële middelen uit windmolenopbrengsten ten behoeve van de inwoners van gemeente Moerdijk.

Kredietunie
Als penningmeester van Kredietunie West-Brabant heeft Ton het verschil gemaakt door vijf jaar lang ondernemers te helpen met coaching en extern kapitaal, waardoor velen de kans kregen om hun ondernemersdromen waar te maken.

Dorpsvereniging
Momenteel is Ton ook actief als voorzitter van Dorpsvereniging Fijnaart, waar hij met toewijding iedere dorpsvergadering in goede banen leidt en zich opnieuw inzet voor de grote belangen van het dorp. Het is dan ook meer dan verdiend dat Zijne Majesteit hem heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Advertenties