Skip to main content

Toon Nuiten tiende

Wim van Alphen wint alweer!Toon Nuiten tiende
Hard werken en goed golfen gaat niet samen!
Terug van weggeweest: Lao Tse. De Chinese filosoof die reeds lang tot stof was vergaan voordat het golfspel werd uitgevonden. Zijn wijsheden zijn echter nog immer van toepassing, ook op het golfspel. “Vrij zijn van wensen leidt tot innerlijke rust”. Ook op de door organisator Olaf Roks geselecteerde Golfclub de Dorpswaard aan de oevers van de Maas in Kerkdriel.

Grote opluchting bij eenieder: Ben Lauwers is er na de operatie aan beide handen weer bij. De schaamtevolle laatste plaats blijft de overige Fendertsmannen® bespaard. Ook daar heeft Lao Tse wijze woorden over gesproken. “Er is geen grotere ramp dan het onderschatten van de vijand Ben”. Ben? Welke Ben? Ben Vos werd laatste beste lezers. Fijnaarts meest compacte golfer had kennelijk zijn innerlijke rust niet op orde. Ben Lauwers daarentegen wel. Bovendien werden zijn handen operatief gecorrigeerd waarmee zijn grip op de club verbeterde. Hetgeen acuut tot een substantiële stijging naar de een na laatste plaats in de uitslag leidde. Vandaag was Ben Lauwers een winnaar. Waarover later meer.

Anton Verhagen moest nog bijkomen van zijn eerste betaalde werkdag. Pascal Kreeft kan ver slaan. Heel ver. Soms rechtdoor. Dan sla je de longest drive. Maar meestal te links of te rechts. Dan word je twaalfde. Olaf Roks had zich ten doel gesteld de door hem georganiseerde wedstrijd zelf te winnen. En zichzelf te feliciteren. En met zichzelf op de winnaarsfoto te gaan. Tsja Olaf, “wie bevrediging vindt in zichzelf is rijk.” Toen Lao Tse deze wijsheid aan het perkament toevertrouwde kon hij niet bevroeden dat 2500 jaar later Toon Nuiten geboren zou worden. Toon deed dit jaar voor het eerst met de Fendertsmannen® mee aan de kwis tijdens de Fendertse week. Ook hier weer ware woorden van Lao: “Wie weet dat hij niets weet, die is de grootste”. De Fendertsmannen® werden dit jaar dertigste bij de dorpskwis. Maar vandaag bleek Toon Nuiten ook een winnaar. Waarover later meer.

Luuk Frijters had nieuwe golfschoenen aan. Play to Live, Live to Play stond er op de kleurige schoenen. Luuk past dat credo echter toe op zijn XXL Retro Party aanstaande vrijdag in de Graanbeurs (er zijn nog kaarten te koop, beste lezers) en niet op zijn golfspel: negende. Zoals het een gastspeler betaamt hield Mark van der Heijden zich in en werd achtste. Arjan Magielse hoefde zaterdag niet te tennissen en bier te drinken. Dus gaat Arjan golfen en bier drinken. Arjan pakte de zevende plaats. Robert Moorman scheurde wederom met zijn Ezi-golftourer door de baan in de hoop punten en klanten te vergaren. “In diepe wateren is het moeilijk vissen” zei Lao al. Wel 34 punten maar geen klanten. De nummer twee in het algemeen klassement, Robby Haverkamp, dacht tevergeefs dat hij met 35 punten zijn positie in het klassement zou verstevigen. Golfen is in feite een exacte wetenschap zoals wiskunde, scheikunde en natuurkunde: Afstand x Richting = Punten. Single handicapper Martin van Diepen beheerst deze wetenschap feilloos. Op de moeilijke boom- en waterrijke baan liep Martin zijn handicap hetgeen hem een vierde plaats opleverde.

“De wijze kan grote dingen bereiken omdat hij geen grote dingen doet.” Indachtig deze oud-Chinese wijsheid hebben Rene Consenheim, Ger Tegelaar en Wim van Alphen zich voorbereid op de wedstrijddag door in de voorafgaande week vrijwel elke dag te golfen. Met monsterscores als gevolg. 37 punten voor Rene, 38 voor Ger en maar liefst 39 punten voor Wim. En daarmee was Wim vandaag een winnaar, net als Ben Lauwers en Toon Nuiten. Drie winnaars op een dag? Hoe kan dat? Wie heeft dat mogelijk gemaakt? Ben Vos met zijn laatste plaats, beste lezers. “Never ever forget, even for one moment, how truly amazing he is”. Wim won de wedstrijd. Bovendien was de dolgelukkige Ben Lauwers eindelijk eens geen laatste. Tenslotte voelde ook Toon Nuiten zich winnaar. Immers door Bens laatste plaats verschrompelde zijn ruime voorsprong in het algemeen klassement tot slechts enkele punten. De hoop dat Ben Vos geen Fendertsman van het Jaar wordt herleeft bij Toon. Prozac en Seroxat kunnen terug het medicijnkastje in. “Er is geen grotere ramp dan het onderschatten van de vijand Toon”.

Advertenties