Skip to main content

Twee keer vijftig

Fijnaart wordt deze week twee Abrahams rijkerTwee keer vijftig
Vrijdag 10 februari wordt Eric Leijten 50 jaar, samen met zijn Mercedes – Benz 450 SL. Dat is toch wel bijzonder. Een mooi moment om Fijnaart te vertellen hoe deze twee Abrahams elkaar ooit vonden.

In februari 1973 zag Eric voor het eerst het levenslicht. Hij groeide op in Fijnaart. Als kind keek hij graag naar series waarin de Mercedes-Benz SL hem opviel als een bijzonder mooie auto.  Een jongensdroom die jaren later door (on)gelukkig toeval waarheid werd.

In 2004 ging Eric op de knieën en vroeg zijn vriendin Judith ten huwelijk. Na een volmondig ‘Ja!’ werd de bruiloft voorbereid. Als trouwauto werd de auto van Judiths peetoom geleend: een Mercedes-Benz SL! Zij het niet dat de bruiloft niet door kon gaan. Tijdens het dansen van een foxtrotje op de bruiloft van vrienden, gleed Judith ongelukkig uit en brak haar been. Met een gebroken been voor het altaar verschijnen, leek het aanstaand bruidspaar geen goed idee, dus stelden zij de bruiloft uit naar 2005.

Helaas kon in 2005 de Mercedes-Benz van het familielid niet meer worden geleend. Op internet zocht Eric naar een alternatief en stuitte op een advertentie van een Mercedes-Benz 450 SL die in Tilburg te koop werd aangeboden. Deze Tilburger had de auto gekocht van iemand uit Groningen die hem op zijn beurt had geïmporteerd uit California. Productiemaand en -jaar van de auto: februari 1973!  

Aan deze auto moest wel het nodige gebeuren om hem gereed te krijgen voor de bruiloft, maar toch besloot Eric hem te kopen. Met goede hulp van John de Vos heeft Eric zijn auto eigenhandig volledig gestript en weer helemaal opgebouwd. Later ontwierp Eric over de renovatie een website: www.450sl.nl. Tot op de dag van vandaag wordt deze website goed bezocht en krijgt Eric uiteenlopende vragen van liefhebbers die hun Benz aan het opknappen zijn.

Eric en Judith beleven van begin af aan veel plezier aan de auto. Toen het stel kinderloos was trokken ze Europa in met de SL, tegenwoordig is het ‘rondje Willemstad’ favoriet. Voor de drie kinderen Gwen (2007), Bart (2009) en Rick (2011), bouwde Eric een achterbankje in. Mét de kap open en de kids achterin zijn ze een extra bezienswaardigheid. Het gezin koestert mooie herinneringen: naast ijsjes eten in Willemstad, reden ze ook wel eens om middernacht naar het open veld om in het pikkedonker samen naar een sterrenregen te kijken en meerdere keren beleefden ze spannende tochten achter landende luchtballonnen aan.

Gezien de kinderen inmiddels pubers zijn, wordt het steeds krapper op de achterbank. De oorspronkelijke tweezitter wordt steeds vaker weer als tweezitter gebruikt. Maar zoals je hierboven kon lezen: je weet nooit wat de toekomst brengt. Dus wie weet wie er in de toekomst nog eens op het achterbankje belanden van deze twee Abrahams…

Advertenties