Skip to main content

v.v. De Fendert JO12-1 periodekampioen

Voor van Links naar Rechts: Djim, Jayson, Ahmed, Finn en Ezra. Achter (kinderen) van Links naar Rechts: Dean, Mees, Wout, Axl en Max. Trainers, Links van Rechts: Ramon, Sven en Peter.
Na een weekend rust was daar dan eindelijk de kampioenswedstrijd. Na vijf gespeelde wedstrijden, waarbij vier keer werd gewonnen en één keer gelijkgespeeld tegen DVO'60, de nummer twee van de competitie, gingen de jongens van JO12-1 op basis van doelsaldo als favoriet de thuiswedstrijd in tegen SC Gastel.

De uitslag van de eerder op de dag gespeelde wedstrijd van Prinsenland tegen DVO'60 was bij aanvang nog onbekend en daarom was het hoofddoel: lekker spelen en proberen te winnen. Helaas kwam v.v. De Fendert de eerste minuten niet goed aan de bal en zette SC Gastel onze jongens op 0-1 achterstand. Gelukkig konden ze zich goed herstellen en werd snel de gelijkmaker gemaakt. De rest van de eerste helft ging de strijd gelijk op en mocht v.v. De Fendert met een minimale voorsprong van 3-2 de kleedkamers in. Na een strategiebespreking, wat drinken en warme handen krijgen waren de jongens klaar voor de 2de helft. Al vroeg in deze helft werd er meerdere keren door v.v. De Fendert gescoord en waren eventuele zenuwen en spanningen echt weg. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat DVO'60 maar nipt gewonnen had van Prinsenland en dat winst voldoende was om het periodekampioenschap binnen te halen. Ondanks het stroeve begin won v.v. De Fendert overtuigend met 8-2 en zijn onze JO12-1 jongens de terechte kampioen. Na de viering in de kantine hebben zij en de trainers weer zin in de volgende competitieronde.