Skip to main content

Van Der Horst Cyclocross Fijnaart

WTC Heij=Fijn zorgt voor uitdagend veldritparcoursVan Der Horst Cyclocross Fijnaart
Eén van de bruggen in het uitdagende parcours tijdens een vorige editie / WTC Heij=Fijn Marcel Matthee
Zondag 15 oktober organiseert WielerToerClub Heij=Fijn weer de jaarlijkse cyclocross/veldritwedstrijden. Dit unieke wielerevent maakt onderdeel uit van de West Brabantse Veldrit Competitie. Deze competitie bestaat uit 12 wedstrijden welke ieder jaar in de periode oktober tot en met december op verschillende locaties in West-Brabant worden verreden. Voor de eindklassementsprijzen gelden de beste 9 resultaten van het aantal te rijden crossen. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient men dus 9 wedstrijden te hebben gereden. De wedstrijden vinden zondag 15 oktober de gehele dag plaats op het evenemententerrein en deels op het terrein van Ad van de Weijgaert, Landbouw & Diervoeders. De voorgaande editie werd er door meer dan 200 renners uit Nederland en België deelgenomen aan dit evenement.

Wat is veldrijden of cyclocross?
Veldrijden of ook cyclocross genoemd is een vorm van wielersport die bedreven wordt op een grotendeels onverhard parcours. Deze sport is vooral in Nederland en België populair.
In het veldrijden moeten de deelnemers, de veldrijders, met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. In tegenstelling tot het wegwielrennen zijn grote delen van het parcours niet verhard en rijden de renners door bossen, over velden, sloten en zandwegen. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt plaats in de herfst- en wintermaanden.
Door de jaren heen zijn de Belgische en met name de Vlaamse veldrijders het internationale veldrijden gaan domineren. Vlaanderen kent vele kampioenen, zoals Wout van Aert en Toon Aerts. In het verleden werd het Belgische veldrijden aangevoerd door renners als de broers Roger en Erik De Vlaeminck, Bart Wellens en Sven Nys.
De Belgische veldrijders ondervonden en ondervinden altijd veel concurrentie van de Nederlandse veldrijders. In het verleden waren dit onder andere Hennie Stamsnijder, Rein Groenendaal, Adrie van der Poel, Richard Groenendaal, Gerben de Knegt en Lars Boom. Momenteel zijn de sterkste Nederlanders Mathieu van der Poel en Lars van der Haar.
Horecaplein en uitdagend parcours door de tent
Ook dit jaar wordt er door de organisatie weer een uitdagend en afwisselend parcours uitgezet, inclusief twee hindernissen. Voor de 5-6-7-8 jarigen zitten er geen hindernissen in het parcours. Het parcours wordt opgebouwd op het evenemententerrein en deels op het terrein van Ad van de Weijgaert.
Vorige editie werd er een tent op het midden terrein geplaatst waar een aantal plaatselijke horeca ondernemers de hapjes en drankjes verzorgden en het parcours liep langs de tent. Dit jaar zal het parcours door de tent lopen. Dit belooft een unieke ervaring te worden voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers.
Het horecaplein wordt mogelijk gemaakt door Eethuis-cafetaria Family, De Graanbeurs en Fendertse Hoeve.

“VAN DER HORST CYCLOCROSS FIJNAART”
De organisatie is verheugd dat ook dit jaar Gerard van der Horst zijn naam aan dit unieke wielerevenement heeft verbonden.
Categorieën en starttijden Van Der Horst Cyclocross Fijnaart – zondag 15oktober
5-6 jaar: 10.45 uur - 10 minuten
7-8 jaar: 11.00 uur - 15 minuten
9-10 jaar: 11.20 uur - 20 minuten
11-12 jaar: 11.45 uur - 25 minuten
13-14 jaar: 12.15 uur - 30 minuten
Pauze: 12.45 uur tot 13.15 uur
15-16 jaar: 13.15 uur - 30 minuten
Dames 15+: 13.16 uur - 30 minuten
Mountainbike 17+ (incl. Moerdijks Kampioenschap): 13.50 uur - 40 minuten
Cat. B 45+: 14.40 uur - 40 minuten
Cat. A 17+: 15.25 uur - 50 minuten

Overzicht van de 12 wedstrijden West Brabantse Veldrit Competitie 2023
Rucphen – 1 oktober
Bergen op Zoom – 8 oktober
Fijnaart – 15 oktober
Roosendaal – 22 oktober
Wolphaartsdijk – 27 oktober
Zegge – 5 november
Galder – 12 november
Schijf – 19 november
Breda – 26 november
Oosterhout – 3 december
Rijsbergen – 10 december
Huijbergen – 17 december

Vrije inschrijving mogelijk
Vrije inschrijving en deelname is mogelijk voor alle deelnemers met of zonder licentie.
Veldcrossers en mountainbikers welke niet aan de competitie deelnemen kunnen op deze wedstrijddag ook inschrijven door gebruik te maken van een dagkaart.
Mountainbikers en veldcrossers uit Fijnaart en omgeving worden daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit unieke en gezellige evenement.
De 5, 6, 7 en 8 jarigen kunnen zich vooraf aanmelden maar hoeven geen licentie of dagkaart aan te vragen.
Informatie hierover is te vinden op: https://www.wbvc.nl/

Moerdijks kampioenschap - Wisselbeker voor beste mountainbiker uit de Gemeente Moerdijk
In de categorie Mountainbike 17+ kunnen mountainbikers uit de Gemeente Moerdijk strijden om een mooie wisselbeker. De beste drie Moerdijkse mountainbikers zullen een medaille ontvangen.
De wisselbeker wordt beschikbaar gesteld door Cafetaria Eethuis Family, De Graanbeurs en Fendertse Hoeve.
Deze categorie/wedstrijd duurt 40 minuten en start om 13.50 uur.
Aanmelden kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WTC Heij=Fijn en WBVC hopen op een goede opkomst van zowel deelnemers als toeschouwers.
Informatie over de West Brabantse Veldritcompetitie is te vinden op: www.wbvc.nl en www.wtcheij-fijn.nl/vanderhorstcyclocross

Advertenties