Skip to main content

Van Passie naar Professie

Jesse van der Eijk start voetbalschoolVan Passie naar Professie
Foto: Els Leijten
De komende zondagochtenden in Fijnaart zullen niet meer hetzelfde zijn dankzij het enthousiasme van een jonge dorpsgenoot. Met slechts 19 jaar oud, heeft Jesse van der Eijk al een stempel gedrukt op de lokale gemeenschap als voormalig krantenbezorger van Fijnaart Lokaal, veelbelovend speler van VV De Fendert 1 en nu als de drijvende kracht achter VoetbalXperience, waarmee hij trainingen verzorgt voor kinderen tussen 7 en 13 jaar oud.

Jesse van der Eijk, geboren en getogen in Fijnaart, heeft een passie voor sport en dan specifiek voor voetbal. Met een achtergrond in de opleiding CIOS Niveau 4 en verschillende trainingsdiploma's op zak, heeft hij een stevige basis gelegd voor zijn ondernemersavontuur. Hij deelt zijn kennis en ervaring met anderen door trainingen te geven, variërend van jeugdteams tot blessurepreventieprogramma's. Successen blijven ook niet uit, getuige zijn resultaat als stagecoach bij FC Dordrecht JO 15, waar hij met het team zelfs kampioen werd.

Sport als uitgangspunt
De jonge Fendertse ondernemer, die zichzelf beschrijft als sportief, enthousiast en vol energie, is een bekend gezicht op de voetbalvelden van Fijnaart. Als speler van het 1e elftal van VV De Fendert heeft hij menig assist en doelpunt op zijn naam staan. Maar zijn ambities reiken verder dan zijn eigen spel. Hij werkt ook 30 uur per week bij SportBSO NL, een buitenschoolse opvang gericht op basisschoolkinderen die meer willen sporten, en geeft zelfs gymles op basisscholen.

Het opzetten van VoetbalXperience was geen gemakkelijke taak voor Jesse. Hij heeft de bedrijfsvoering zelf moeten uitzoeken en heeft mensen om zich heen verzameld die hem kunnen ondersteunen waar nodig. Het is een leerproces geweest, zowel voor hemzelf als voor de trainers die hij aanstuurt. Maar met zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft hij al de eerste grote stappen gezet richting zijn visie om VoetbalXperience uit te breiden naar andere plaatsen in de omgeving. Maar bezig zijn met sport zal altijd zijn uitgangspunt blijven.

Succes
Het succes van de onderneming is al direct te merken. Wat begon als een idee om twintig kinderen te bereiken, is uitgegroeid tot een serieuze groep met maar liefst 33 jonge voetballers op de velden van Fijnaart. “Het grootste gedeelte van deze groep bestaat uit enorm enthousiaste kinderen van 8 en 9 jaar van VV De Fendert, dus we kunnen veel verwachten van het 1e team van Fijnaart over een jaar of 10”, concludeert Jesse met een lach.

Maar het succes van VoetbalXperience gaat verder dan alleen het aantal deelnemers. Met de eerste twee trainingen al achter de rug, zijn de reacties niets minder dan lovend. Positieve feedback stroomt binnen en de kinderen kunnen niet wachten om weer op het veld te staan. En Jesse zorgt ervoor dat ze niet alleen hun vaardigheden ontwikkelen, maar ook gezonde snacks en drankjes krijgen om hen te helpen energiek te blijven. Ook krijgen alle deelnemende kinderen een voetbalshirt mét hun eigen naam erop.

Toernooi
Op zondag 12 mei is de laatste dag van de eerste trainingscyclus van 8 weken in Fijnaart, gegeven door de kersverse onderneming. “Dan sluiten we af met een groot eindtoernooi, waarbij ouders en familieleden van harte welkom zijn. Dan willen we er een leuke laatste ochtend van maken”, aldus Jesse.

Advertenties